Het Bijlmer Parktheater is een plek waar verhalen verteld, gemaakt en geboren worden. Daar zijn we trots op. We zijn altijd op zoek naar nieuwe geluiden zodat verschillende achtergronden en culturen elkaar kunnen ontmoeten en versterken. Om (nieuwe) verhalen te blijven creëren werken wij met startende bi-culturele makers aan nieuw repertoire en representatie in het kunstenveld. Welkom bij Hoge Ogen: het traject voor de nieuwste makers.

Nieuwste makerstraject

Elk jaar nodigen wij een selectie nieuwe makers uit om hun voorstel te pitchen voor ons nieuwe makers traject: Hoge Ogen. Tijdens dit traject krijgen makers de kans om samen met een team van professionals uit verschillende vakgebieden te bouwen aan je eigen voorstelling. Je gaat op zoek naar je eigen identiteit als maker.

Samen met een team van professionals uit verschillende vakgebieden ga je bouwen aan je eigen voorstelling. Je gaat op zoek naar je eigen identiteit als maker. Wie ben je? Wat beweegt je? Welk verhaal wil je vertellen en hoe kan je jouw culturele achtergrond verwerken in een voorstelling? Er is alle ruimte om te experimenteren, onderzoeken, vallen en opstaan.

In enkele weken werk je toe naar een korte proeve, waarin je jouw ideeën uitprobeert en vormgeeft. We sluiten het traject af met het Hoge Ogen Festival, waar je jouw voorstelling (in wording) aan het publiek laat zien.

We bieden repetitieruimte, coaching, financiële ondersteuning en het belangrijkste: een podium. Zo organiseren we elk jaar samen met Frascati, Tolhuistuin, Meervaart en Podium Mozaïek het Town Tales festival, een driedaags theaterfestival waar de Hoge Ogen voorstellingen ook gespeeld worden.

Wil je Hoge Ogen gooien? of heb je vragen? Reageer via deze onderstaande button.

 Aanmelden

Onze nieuwste makers 2023

We presenteren onze nieuwste makers zijn Cheyenne "Toney" Herdigein en Michael Wanga.