SHEBANG: nieuwe gastcurator Glenn Helberg

Binnenkort gaat Issue 4 van SHEBANG: The Art and Practice of Performing/Becoming Our Space, samengesteld door de nieuwe gastcurator Glenn Helberg.  

The art and practice of performing/Becoming our space is een creatief proces van maaksessies en tentoonstellingen. Makers en kunstenaars onderzoeken hoe verdeeldheid tussen diasporische gemeenschappen en onderdrukking van identiteit(en) doorbroken kunnen worden. Met als uitgangspunt de gedachte dat we zowel individueel als gemeenschappelijk met elkaar verbonden zijn door spiritualiteit, herkenbaar zijn voor elkaar door gedeelde (taal)codes, zichtbaar zijn voor elkaar in voorkomen, en tegelijkertijd gekenmerkt worden door een geschiedenis van onzichtbaarheid. 

Denkers, makers en kunstenaars uit de verschillende diasporische gemeenschappen worden uitgenodigd om gezamenlijk de verbinding tussen lichaam en geest te maken—door ruimte te creëren en te claimen. Beeldend kunstenaars Alydia Wever, Raul Balai en Fré Calmes vormen de artistieke rode draad van deze bijeenkomsten—die hierna als inspiratie dienen om tot een gezamenlijk kunstwerk in een volgend project te komen. Een vervolgproces waarbij het maakproces individuele aspecten overstijgt, en een collectief helingsritueel wordt, dat leidt tot een kunstwerk waarbij de viering van eenheid en de gebundelde kracht van diasporische groepen centraal staan. 

SHEBANG is te bezoeken in een leegstaand bedrijfspand vlakbij metrostation Bullewijk tegenover IKEA, in het kantorengebied Amstel III. Adres: Hettenheuvelweg 8, Amsterdam Zuidoost

Over Shebang

SHEBANG, een creatief platform voor makers en denkers, is ontstaan uit de samenwerking tussen Bijlmer Parktheater, CBK Zuidoost en Imagine IC. Het platform heeft een nomadisch karakter en opereert op verschillende locaties in Amstel III, Amsterdam Zuidoost. Hier vinden grenzeloze experimenten binnen diverse kunstdisciplines plaats. Meer informatie vind je hier.