Aretha-Pam Anpong

De aantrekkingskracht van theater maken voor mij is het proces van het creëren. 

Je kan wel een spelvorm bedenken maar tijdens het uitproberen krijgt het vorm en voel je pas echt wat past en wat werkt. Je verrast en verrijkt jezelf iedere keer opnieuw. Tijdens het hele proces sterf je ook 180 keer, hahahaha! Maar it’s worth it. Ik voel iedere keer weer een nieuw vakje in mezelf open gaan. Ik hoop dat dat blijft.

Belangrijke Thema's in Mijn Werk

De thema’s die ik belangrijk vind hierin is grenzen verkennen en bepalen, het identificeren van je personage, het toegankelijk maken voor de kijker en kijken of dat ik ze meer dan alleen toeschouwer kan maken. Ik wil kijkers meer deel maken van het proces wat de speler doormaakt of het verhaal wat verteld word.

Het Maakproces

Mijn maakproces was vanuit een gedeeld sentiment of gevoel/ervaring iets uitproberen voor de groep en vanuit daar verder op avontuur gaan met het thema en het proces. Zo kon ik na mijn persoonlijke ontdekkingsreis heel goed weten wat ik wilde vertellen en in mijn  kracht en overtuiging staan om het verhaal te delen.

Talentlab & ik

Talentlab heeft mij de kans gegeven om met mij opnieuw te kunnen verbinden met mijn echte ik. Ik had haar namelijk verstopt. 

Die “I am” heeft de ruimte gekregen om vrij te zijn en weer gevoeld te kunnen worden op een speelse en open manier. Ik bén een creatie en ik kan creëren.

Zoveel respect voor makers. It’s not for the weak!!