Valerie Jane

Theater maken biedt mij een unieke ruimte voor de combinatie van zelfexpressie en interactie die ik -tot nu toe- nergens anders heb gevonden. Het theater is voor mij sowieso een magische plek, waar alles kan en mag, en waar de mooiste, meest herkenbare verhalen worden verteld. Ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld, maar toch. :)

Thema's

Thema’s die ik belangrijk vind binnen deze context zijn herkenbaarheid, identiteit, menselijke relaties. Met name herkenbaarheid. Als men zich herkent in verhalen die ze on stage zien, bestaat de kans dat men zich minder alleen voelt. En ik denk dat we als mens altijd wel op zoek zijn naar die herkenbaarheid en het gevoel van verbondenheid dat daaruit voortvloeit. 

Maakproces

Mijn maakproces is begonnen met een idee van een verhaal dat ik wilde vertellen. Vervolgens heb ik dit idee verkend door middel van onderzoek, schrijven en inspiratie van andere creatievelingen, zoals de docenten van Talentlab. Ten slotte bracht ik het stuk tot leven door middel van repetities, lekker de vloer op en mezelf notes geven. :)

Wat heeft je deelname aan Talentlab jou gebracht?

  • Verrijking van mijn artistieke vaardigheden. (Te gekke masterclasses!)
  • Een nét iets groter netwerk
  • Groei (ook als mens)
  • En wat gezelligheid! :)