Woiski vs. Woiski

Woiski vs. Woiski vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek. In coproductie met het Bijlmer Parktheater.

Woiski vs. Woiski vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek. Max sr. kwam in de jaren dertig, als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende daar zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland.

Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt te zijn. Deze voorstelling is tot stand gekomen op basis van het boek Bruine bonen en Kouseband (van Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronny Woiski), verhalen van anderen en de eigen ervaringen van het artistieke team. Zij hebben op basis daarvan dit verhaal geconstrueerd.

Michiel Blankwaardt werd voor zijn rol als Max Woiski Jr. genomineerd voor een Arlecchino, de prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol.

Teaser

Behind the scenes

"Ondanks het dramatische verhaal is de voorstelling een groot feest door de heerlijke muziek" ★★★★ Trouw

“Buitengewoon geslaagde, biografische muziektheater voorstelling” ★★★★ NRC Handelsblad

"Woiski vs. Woiski is een bitterzoete tragedie" ★★★★ Volkskrant

Credits

regie Geert Lageveen / spel Mike Libanon, Michiel Blankwaardt, Manoushka Zeegelaar Breeveld / muziek Gery Mendes, Sophie Anglionin, Vernon Chatlain / tekst Bodil de la Parra, Geert Lageveen, Maarten van Hinte / tekstbijdrage Esther Duysker vrij naar Bruine Bonen met Kouseband (geschreven door Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronny Woiski) / dramaturgie Maarten van Hinte / muzikale leiding Alvin Lewis / choreografie Dionne Verwey / lichtontwerp Stefan Dijkman / geluidsontwerp Robert van Delft / decorontwerp Ruben Wijnstok / kostuumontwerp Arien de Vries

tournee Suriname 5, 6 en 7 juli 2019
reprise 4 t/m 28 september 2019 
voorpremière zaterdag 13 januari 2018
première zondag 14 januari 2018
tournee 10 januari t/m 31 maart 2018

vrij naar Bruine Bonen met Kouseband, geschreven door Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronny Woiski

in coproductie met Orkater

Publieksreacties