Lieke Witteveen - © Isabel Sánchez Olid

De aantrekkingskracht in theater maken is dat het voor mij een uitlaatklep en een veilige plek waarin ik de ruimte voel om ook mijn eigen persoonlijke verhaal te mogen en kunnen delen.  

Belangrijke Thema's in Mijn Werk

Thema’s die ik belangrijk en interessant vind zijn onder andere roots, familie, liefde, gedrag en het maken van belangrijke keuzes die de rest van je leven drastisch veranderen en hoe daar mee om te gaan. 

Het Maakproces

Het maakproces bij Talentlab/ Bijlmerparktheater heb ik als heel fijn ervaren. Toni (Blackwell red.) heeft ons super goed begeleid en diverse tools aangeboden, die ik ook buiten Talentlab inzet. Evenals schrijver Ayden Carlo en regisseur Angelo Ormskerk die hun professie en waardevolle inhoud met ons gedeeld, waar ik veel aan heb gehad.

Wat Heeft Talentlab Mij Gebracht?

Een 10 minuten solo performance, Amor Proibido, waar ik volledig achtersta en blij mee ben. Het is een verhaal wat dicht bij mij staat en ik ben dankbaar dat ik onder begeleiding van Toni, mijn zelfgeschreven verhaal op deze manier heb vormgegeven. 

Naast mijn solo heeft Talentlab mij ook een mooie rol gebracht in de AHK regie afstudeervoorstelling De Ziekte Die Jeugd geregisseerd door Raygin Fullink. Raygin Fullinck heeft tijdens Talentlab een masterclass gegeven over de AHK Regieopleiding en een paar weken later heeft hij mij benaderd voor een rol in zijn afstudeervoorsteling. 

Dus naast mijn solo heeft Talentlab ook een extra avontuur opgebracht waar ik van heb genoten en als actrice veel heb geleerd.  In mei heb ik buiten Talentlab om extra repetities gepland voor Amor Proibido, daar kijk ik naar uit. En natuurlijk ook naar onze performances op 25 mei in Bijlmer Parktheater.