©Marion Visser

Een Nieuw Jasje voor Hoge Ogen festival

Op 1 maart 2024 vond in het Bijlmer Parktheater een vernieuwde editie van het Hoge Ogen festival plaats, waarbij een selectie nieuwe makers uit andere theaters in Nederland hun voorstellingen presenteerden. Het Jongerenpanel, vertegenwoordigd door Eve William en Jenell Emanuelson, deelt hun ervaringen met deze bijzondere avond vol spoken word, dans, talks, muziek en acteerwerk.

Eve William:

"Het kleinschalige festival begon met een indrukwekkende spoken word performance van Nour Jordan. In haar verhaal deelde ze openhartig haar uitdagingen met het spreken van haar moedertaal Tunesisch, waarbij ze haar ervaringen op unieke wijze visualiseerde met rubiks cubes. Haar woorden raakten niet alleen mij, maar ook vele anderen in het publiek, omdat de thema's die ze aansneed herkenbaar waren in ons eigen leven."

"Na de indrukwekkende performance volgde een boeiend interview met Nour en Collin Edson, geleid door Yahmani Blackman. Tijdens dit gesprek werden verschillende onderwerpen aangesneden, variërend van hun begin in de creatieve sector tot wat theater voor hen betekent en wat we nog van hen kunnen verwachten."

Jenell Emanuelson:

"De diversiteit aan performances tijdens Hoge Ogen was inspirerend en gaf een mooie inkijk in de creatieve wereld van nieuwe makers. Het was verfrissend om te zien hoe deze kunstenaars met verschillende disciplines hun verhalen vertelden en het publiek wisten te raken. De avond bood niet alleen vermaak, maar ook stof tot nadenken over de kracht van kunst en expressie."

"Al met al was Hoge Ogen een geslaagde avond waarbij nieuwe makers een platform kregen om hun talent te tonen en het publiek werd uitgedaagd om mee te gaan in hun artistieke reis."