BPT Jongerenpanel

In 2022 besloten we een nieuwe, jonge doelgroep uit de directe omgeving van het Bijlmer Parktheater te betrekken bij onze programmering. Het Jongerenpanel maakt randprogrammering en content, die je uitdagen verder te kijken dan dat wat je in het theater ziet. Dit varieert van het maken van video's, podcasts, nagesprekken, performances, blogs en social media takeovers.

Onze huisgenoten Jeltje en Elvis van Jonge Reporters verzorgen de coaching van het Jongerenpanel. 

Het Jongerenpanel stelt zich voor

Chevrandy Waterberg
©Lowiegraphy
Chevrandy Waterberg
Hallo allemaal! Ik ben Chevrandy, een gedreven jonge professional en moderne hippie, oorspronkelijk uit Suriname. Nu noem ik Almere mijn thuis. Ik ben lid geworden van het jongerenpanel omdat ik een passie heb voor het stimuleren van creativiteit bij jonge geesten en het creëren van een veilige ruimte voor hen om zichzelf uit te drukken. Met mijn bijdrage aan het Jongerenpanel hoop ik het bewustzijn te vergroten, dat er vele manieren zijn om je verhaal te vertellen. Kunst is voor mij niet alleen creëren; het gaat ook om nieuwe paden ontdekken en verbindingen omarmen die je nooit had verwacht. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan!
Christl Wolfram
©Lowiegraphy
Christl Wolfram
Hoi, ik ben Christl, een actief lid van het Jongerenpanel bij het Bijlmer Parktheater. Ik ben lid geworden omdat ik op zoek was naar gemeenschap, een creatieve uitlaat en verbinding met Amsterdam Zuid-Oost, waar ik woon. Als student kunstgeschiedenis aan de UvA en afkomstig uit Suriname, vind ik het belangrijk om mijn stem te laten horen en bij te dragen aan de culturele dynamiek van onze stad.
Darryl Amankwah
©Jongerenpanel
Darryl Amankwah
Hoi ik ben Darryl, 16 jaar, woonachtig in Amsterdam Zuidoost. Ik vind het belangrijk dat jongeren overal bij betrokken worden, ook bij theater. Ik wil graag meer jongeren in het theater zien en ik wil dat zij zichzelf herkennen. Ik wil laten zien dat theater meer is dan de meeste jongeren denken.
Eve William
©Jongerenpanel
Eve William
Hee hee! Mijn naam is Eve en ik was productie stagiaire van het Bijlmer Parktheater. Tijdens mijn stage traject hielp ik mee bij het Jongerenpanel met video’s maken, brainstormen voor ideeën en content maken op sociale media. Ik kijk er erg naar uit om nog meer te doen met het Jongerenpanel.

Bekijk hier alle video's in de YouTube playlist

Collectie

Meedoen? 

Ben je tussen de 18 en 26 jaar, hou je van theater en lijkt het je leuk om content te maken voor het Bijlmer Parktheater samen met anderen? Dan hoor je thuis in onze #BPT Jongerenpanel! 

Herken jij jezelf in onderstaande beschrijving? 

  • Nieuwsgierig, (maatschappelijk) betrokken, leergierig en enthousiast.
  • Beschikbaar om minstens twee keer per maand een voorstelling of meeting van het #BPT Jongerenpanel bij te wonen.
  • Betrokken bij Amsterdam Zuidoost omdat je er woont, leeft of affiniteit hebt met het stadsdeel.

Zowel op het podium als achter de schermen kun je meedenken en meedoen in ons jongerenpanel. Meld je aan via onderstaande knop.

 

Aanmelden