SHEBANG Isse 4: The art and practice of experiencing/Becoming our space bijeenkomst 2

Momenteel is Issue 4 actief onder leiding van gastcurator Glenn Helberg. Glenn nodigt diverse kunstenaars, denkers en woordvoerders van diasporische gemeenschappen uit om samen te komen en elkaars verhalen te delen. 

Tijdens de opening van Issue 4 doorbraken we de grenzen van verdeel-en-heersmechanismen, waarbij we de verhalen van de achtergebleven Afrikaan en de tot slaaf gemaakte Afrikaan tegenover elkaar plaatsten. Op 17 november gaan we verder, waarbij we de schijnwerpers richten op de verhalen van de Inheemsen en de Marrons. We duiken in de ervaringen van tot slaaf gemaakte Afrikanen in Zuid-Amerika, de ontmoeting met de oorspronkelijke bevolking, en de impact van de kolonisator op mens en land.

Angila Pandaasi, Leander Vermaning, Dwayne Toemere en Josè Tojo zullen tijdens deze avond de ontmoeting van deze groepen en de rol van verdeel-en-heers in hun verhalen onderzoeken.

Gastcurator: Glenn Helberg
In samenwerking met: Kimberley Smit
Makers: Alydia Wever, Fré Calmes, Raul Balai

Laat je inspireren en meld je aan voor de bijeenkomst

Datum: Vrijdag 17 november 2023
Inloop: 19:30 uur 
Start: 20:00 uur
Locatie: Hettenheuvelweg 8, Amsterdam Zuidoost

 

Aanmelden

Over Shebang

SHEBANG, een creatief platform voor makers en denkers, is ontstaan uit de samenwerking tussen Bijlmer Parktheater, CBK Zuidoost en Imagine IC. Het platform heeft een nomadisch karakter en opereert op verschillende locaties in Amstel III, Amsterdam Zuidoost. Hier vinden grenzeloze experimenten binnen diverse kunstdisciplines plaats. Meer informatie vind je hier.