Jean van Lingen

Huisgezelschappen

De diversiteit van onze programmering weerspiegelt zich in de diversiteit van ons publiek. We richten ons daarbij specifiek op talenten en makers met een cultureel diverse achtergrond die onvoldoende worden bediend in de stad. Belangrijk daarbij is de intensieve samenwerking met de partners in het gebouw.

Dat zijn Jonge Reporters, Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTS ZO), Untold Empowerment en We are On The Move. 

Jonge Reporters

Bij Jonge Reporters maken jongeren videoreportages onder deskundige begeleiding van mediaproducenten Jeltje van Nuland en Elvis Ruth Penuel. Vanuit de mediastudio in het Bijlmer Parktheater gaat jeugd uit Amsterdam Zuidoost en omstreken aan de slag als interviewer, presentator, camera- of geluidstechnicus, regisseur of editor. Hun video’s brengen de schoonheid en kracht van Zuidoost in beeld voor opdrachtgevers als het Masterplan van Gemeente Amsterdam, Ouder- en Kindteams, de Brede School en natuurlijk voor het Bijlmer Parktheater.

Contact

Jeltje van Nuland & Elvis Ruth Penuel

info@jongereporters.nl

www.jongereporters.nl

Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO)

De Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) biedt een creatief podium voor jonge bewoners van Amsterdam Zuidoost en omstreken. Als basis dienen de geuren, kleuren, talenten, smaken, talen, rituelen, normen en waarden uit de wijk. Het doel van de school is om zo veel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met theater en dans, zodat zij hun creativiteit verder kunnen ontwikkelen en Amsterdam verzekerd is van toekomstbestendige bewoners en kunstenaars.

Contact

Irene Lips

irene@jtszo.nl

www.jtszo.nl

 Untold & Eternity

Untold vindt het belangrijk om jongeren, en Afro Nederlandse jongeren in het bijzonder, bewust te maken van hun collectieve identiteit, historie en toekomstperspectief. Om een autonome burger te worden is het van belang dat jongeren hun maatschappelijke positie kennen en versterken binnen de samenleving. Untold richt zich op professionele theaterproducties, internationale uitwisselingsprojecten, talentontwikkeling, cultuureducatie en festivals.

 

Contact

Otmar Watson

otmar@untold.nl

www.untold.nl

We Are On The Move

WAOTM is een dansorganisatie voor dans en cultuureducatie gespecialiseerd in hiphop, afro dance, traditioneel Afrikaanse dans, Awassa (een Surinaamse traditionele dansvorm), theater en moderne dans. We dagen je uit om jouw danstalent te ontdekken en we coachen je bij de ontwikkeling van jouw danstalenten. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen tot dansdocent, mocht je die ambitie hebben.

 

Contact

Enver Liesdek

info@weareonthemove.nl

www.weareonthemove.nl