Beings That Count: Barnaby Booth + Lunatics & Poets

Club Guy & Roni Invites
Double bill
  • za 8 mrt
    20:00 - 21:20
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

In een klein dorpje op de rand van de realiteit borrelen doemscenario’s naar het oppervlak. Ondanks de uitgesproken vreemdheid en de vragen die dat oproept, blijkt er uiteindelijk voor alles en iedereen hoop. 

Geïnspireerd op David Lynch’s Twin Peaks én de fictie podcast ‘Welcome to Night Vale’ - die wordt gepresenteerd als een radioshow voor de fictieve woestijnstad Night Vale, waarin verslag wordt gedaan van de vreemde gebeurtenissen die daar plaatsvinden - maakt Barnaby Booth een hoopvolle, humoristische dansvoorstelling waarin dramatische personages zichzelf tegenkomen als abstracte versies van hun eigen innerlijke motivaties. 

Samen met Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club ontwikkelde Barnaby Booth ‘Like a Prayer’ welke te zien was op De Parade 2023. De voorstelling werd met lovende kritieken ontvangen door onder andere het NRC en de Volkskrant. Tevens werd de voorstelling geselecteerd voor de traditionele slotavond, het gala van De Parade. 

Zijn imponerende stijl en de spirituele, bovennatuurlijke thema’s in zijn werk worden naar een hoger niveau getild door zijn fantastische en vaak verrassende lichtontwerp. Hij creëert werelden die het publiek naadloos vervoeren in verschillende werkelijkheid. Het grijpt ze en laat ze op het puntje van hun stoel zitten gedurende de voorstelling.

Club Guy & Roni Invites

Club Guy & Roni vraagt choreografen met wie het zich verwant voelt nieuw werk te maken. Dit vanuit de missie van het dansgezelschap om makers te ondersteunen, te begeleiden en hen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. In deze double bill (twee voorstellingen op één avond) staan choreografen Barnaby Booth & het duo Lunatics & Poets (Anna Jacobs en Hanna van der Meer)  centraal. Beiden hebben eerder werk gemaakt voor Club Guy & Roni. 

Barnaby Booth

Barnaby is een bekroond choreograaf en lichtontwerper. Afgestudeerd aan de Northern School of Contemporary Dance en de Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD), won hij een aantal prijzen op het Stuttgart International Solo Festival en op het Gdanski festival tanca in Polen in 2017. Van daaruit voltooide hij wereldwijd succesvolle opdrachten, met name voor de English National Opera, en werd hij geassocieerd artiest van TRAK Dance Ensemble (Oostenrijk). Barnaby Booth maakte in 2023 de Paradehit ‘Like a Prayer’, waarover de Volkskrant schreef: “Choreograaf Barnaby Booth creëert enkele magistrale momenten in Like a Prayer, waarin hij intergenerationele trauma’s binnen families onderzoekt.”

Lunatics & Poets

Lunatics & Poets verbindt verschillende disciplines en initieert hiermee een diverse dialoog. Hun werk won al meerdere prijzen. Het duet I am a poem, there is no way out won er zelfs drie: de Club Guy & Roni partner award tijdens RIDCC (2018), de Golden Butterfly Award Dance Fest (2019) en de eerste prijs op Festival10Sentidos Valencia (2020). In ‘Postcards from a better place’  dat ze in 2022 voor Club Giuy & Roni Invites maakten belichten ze de donkere kant van de mens. Van ogenschijnlijk kinderspel tot aan openlijk geweld, het is de innerlijke duisternis die ons confronteert met onomkeerbare daden, schaamte en schuld. De voorstelling is een poëtisch portret van de schaduwzijde die ons tegelijk menselijk maakt. De Theaterkrant schreef erover: “Beeld, geluid en beweging vormen een fraai samengesmolten drie-eenheid die vanaf de openingsscène tot de laatste seconde intrigeert.”

Credits, cast & crew

Cast: to be announced