Het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld 5+

Max Tak
Herfstvakantie
  • do 31 okt
    15:00 - 16:00
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Een vrolijk-spannende familievoorstelling over heldhaftige binnenblijvers en bange avonturiers. Vol muziek, achtervolgingen, en geluiden (en mensen) die de weg kwijt zijn. 

Naast de voorstelling is er nog veel meer te beleven in het Bijlmer Parktheater: neem deel aan de workshop 'Maak je eigen geluid', ervaar de VR-experience, en ga op speurtocht door het gebouw. Zien we je daar?

De wereld zit vol geluiden. Je broertje smakt, je vader zingt onder de douche, de wind ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? Is het geluid van een drukke kermis nou vrolijk of juist irritant? 

De vader van Xip en Ys heeft een geluidslaboratorium waarin hij alle geluiden van de wereld verzamelt. Nu is hij op geluidsexpeditie en moeten Xip en Ys op het lab passen. Vooral op het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld dat niemand mag horen. Omdat hun vader wel goed is in verzamelen, maar niet in opruimen, wil Ys als verrassing alles gaan ordenen. Hoe langer hun vader wegblijft, hoe nieuwsgieriger Xip wordt naar de herkomst van de geluiden.

Als er op een avond een onbekende bewaker verschijnt die Xip en Ys waarschuwt voor alle gevaren in de buitenwereld, wordt Ys nog bezorgder terwijl Xip meteen op onderzoek uit wil. Maar wat is er precies aan de hand met de bewaker? Waarom klinkt alles steeds vreemder? En waar is het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld gebleven?

Programma

Doe mee met de workshop ‘Maak je eigen geluid’ 

Doe na afloop van de voorstelling zelf mee aan de workshop ‘Maak je eigen geluid’ van de Maakplaats; de workshop zal plaatsvinden in het Bijlmerparktheater, direct na afloop van de voorstelling. Aanmelden kan door een mail te sturen naar oba@maakplaats.nl met daarin je naam + leeftijd (vanaf 5 jaar). Er is ruimte voor een beperkt aantal kinderen. Vol=Vol. 

Start workshop 16.00 uur in studio 1

Aantal deelnemers volgt 

Duur 60 minuten

Start voorstelling 15.00 uur

VR Experience – KLANKVANGER

We gaan het veld in. Op pad door de fascinerende virtuele wereld om bijzondere geluiden te vangen. Je komt op plekken waar bijzondere geluiden te horen zijn en je kunt 360 graden om je heen kijken. Je vliegt langs windmolens, druppende kranen en zit in het midden van een knetterend vuur.

De VR Experience vindt plaats in een open iglo, een tent waarin plaats is voor 5 kinderen. De iglo staat in de foyer of een andere geschikte plek in het theater. Iedereen die dat wil kan even in een hallucinerende wereld verblijven. Kijk hier voor een teaser van de VR Experience.

Over MaxTak

MaxTak maakt muziektheater voor iedereen vanaf 5 jaar. Voorstellingen met livemuziek uit alle windstreken over onderwerpen die ertoe doen. Vol humor en fantasie, maar ook blikverruimend en tot nadenken stemmend. Livemuziek is een onmisbaar onderdeel van de voorstellingen. Gespeeld door de beste musici, gezongen door de mooiste stemmen, speciaal gecomponeerd, neemt het kinderen op een heel directe manier mee in het verhaal. Om live van te genieten, zowel met je oren als met je ogen.

MaxTak won de Podiumkids Publieksprijs 2022 met de voorstelling Het Groene Meisje en Wat vreet er aan Donnie Druif? werd in 2023 voor dezelfde prijs genomineerd.

Samenwerking met Maakplaats Reigersbos

MaxTak werkt sinds enkele jaren samen met verschillende Maakplaatsen uit de stad, waaronder de Maakplaats Regersbos. Het best bewaarde geluid ter wereld is met een groep kinderen uit de buurt aan de slag gegaan met thema geluid.

In dit Maakplaats programma zijn we in de wereld van geluiden gedoken. We hebben zelf geluiden gemaakt, verzameld en bewerkt om dit allemaal bij elkaar te brengen in door de kinderen zelf ontworpen installaties; een eigen geluidsbibliotheek. De installaties zullen geëxposeerd worden in het Bijlmerparktheater van 28 oktober t/m 31 oktober 2024. 

Credits, cast & crew

spel & zang Remco Sietsema, Roos van Erkel e.a. / regie Marije Gubbels / tekst, liedteksten Sanne Schuhmacher / geluidsontwerp Wim Conradi / muziek Remco Sietsema / vormgeving Marlies Schot / kostuums Theo Tienhooven / lichtontwerp Gé Wegman / techniek Johan de Koeijer / VR expeditie Bram de Goeij / publiciteitsbeeld Esther de Boer – Es & zn / verkoopbureau Berbee & Jansen

Bekijk onze thema's