Maame Joses zing Nina Simone "Mijn huid is zwart"

Maame Joses
  • vr 7 mrt
    19:15 - 21:30
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Een avond met Nina Simone.

‘Mijn huid is zwart. (…) Mijn haar is wollig. Mijn rug is sterk. Sterk genoeg om de pijn te verdragen. Keer op keer toegebracht.’

Nina Simone. Ambitieus. Uitgesproken. Bipolair. Ze schreef ‘Feelin’ good’ maar had geen makkelijk leven. Een ongeëvenaarde zangeres en briljant pianiste.

Singer Songwriter Maame Joses brengt u een avond met Nina Simone. Zelf groot fan van Nina zingt ze al ruim 22 jaar in binnen en buitenland. In 2010 werd ze halve finalist van De Grote Prijs van Nederland en in 2012 van The Voice of Holland. Nina en Maame begonnen beiden met gospelmuziek in de kerk. Ninas’s debuut album was Little Girl Blue. Dat van Maame was Grown Man Cry.

Beiden woonden ze in Nijmegen. Net als Nina en haar dochter Lisa delen Maame en haar dochter Yael een muzikaal talent. Maar ze leven in compleet verschillende tijden. Toch?

In 2023 zou ze 90 jaar zijn geworden. Een mooi moment om samen terug te blikken op wie ze was, wat haar dreef en haar vele uitdagingen. Haar leven was minstens zo intrigerend als haar veelzijdige muziek. Ze had een hekel aan de term jazz muzikant. Vond zichzelf eerder een volkszangeres en omschreef haar stijl als zwarte klassieke muziek. Ze streed tegen racisme en voor burgerrechten.

Maame deelt verhalen uit het leven van Nina Simone en haar eigen ervaringen als zwarte zangeres. Begeleid door meester pianist Bouwe Bruins zingt ze de bekende en minder bekende songs uit haar uitgebreide oeuvre.