©Moon Saris

Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen (8+)

House of Nouws
Kerstvakantie
  • vr 27 dec
    15:00 - 16:00
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een voorstelling die ieder moment uit de hand kan lopen. 

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Vandaag zal hij het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show.
 Volgens Het Bureau is Hendrik IV ongeschikt voor kinderen. Er moet worden ingegrepen. Maar de show is al begonnen en niemand weet precies wat er nog gaat komen.

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017. Nu, zeven jaar later, is Hendrik IV terug en actueler dan ooit. 

In deze voorstelling vol bravoure en energiek spel roept House of Nouws je* op om je uit te spreken over wat wel en wat niet mag. Ook als je het niet eens bent met de meerderheid of met degene die het hardst roept.

 

Een eigentijds en verfrissend relaas over de lol van waanzin, jezelf redden en je niet bang laten maken

Brechtje Zwaneveld, Theaterkrant

Programma

Regie & tekst Sanne Nouws / Spel Femke Arnouts, Lottie de Bruijn, Joep van der Geest, Julius Schraven / Scenografie Liesje Knobel en Sanne Lips / Licht ontwerp Wilfred Loopstra / Muziek Niels Kuiters

Over House of Nouws

House of Nouws maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s met veel humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en kunnen niet bestaan zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen. Geen enkele voorstelling van House of Nouws is hetzelfde en het publiek wordt uitgedaagd mee te denken en praten.

House of Nouws is een artistieke kern van generatiegenoten en een beproefd samenwerkingsverband. Sanne Nouws is artistiek leider en vaste regisseur van House of Nouws. Scenografen Liesje Knobel en Sanne Lips, lichtontwerper Wilfred Loopstra en mimespeler Nina Fokker vormen de artistieke kern. Ze vinden elkaar in een idealistisch geloof in de kracht van het theater, en maken samen eigentijdse voorstellingen.

House of Nouws bestaat sinds 2019 en is gevestigd in Tilburg in Theater De Nieuwe Vorst, wat samen met Schouwburg en Concertzaal Tilburg tot intensieve samenwerkingen leidt. House of Nouws werkt doorlopend aan een publieksbereik dat ook buiten de theaters reikt. Op een festival, in een park, op het schoolplein, duikt zij graag op onverwachte plekken op om nieuwsgierige zielen te roeren.

Bekijk onze thema's