• za 26 okt
    20:00 - 21:15
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Na het indrukwekkende theaterstuk Verloren Onschuld (Toeslagenaffaire), presenteert Soulqueen Yuli Minguel haar nieuwste muzikale theatervoorstelling A Queen's Soul.

Een aangrijpend muzikaal portret van een kwetsbare Soulqueen die worstelt met het ondraaglijke verlies van haar dochter onder de druk van "Veilig Thuis". De voorstelling onthult de geest van etnisch geprofileerd Nederland anno 2024 door meeslepende muziek.

Innerlijke en muzikale transformatie

Tijdens de voorstelling is het publiek getuige van de innerlijke en muzikale transformatie van Yuli Minguel, een van de meest open en authentieke zangeressen van Nederland. Bekend van IDOLS 1 en de Justin Timberlake tour, transformeert Yuli zich van een op entertainment gerichte soulzangeres naar een artiest die "soul" belichaamt als de ultieme levensbron om de onmenselijke aanvallen van de overheid op haar gezin te overleven. Met live muzikanten, elk meester op hun instrument, en Yuli’s dynamische stem die varieert van honingzoet tot rauw, belooft deze voorstelling een magische avond te worden.

Over Yuli Minguel

Yuli Minguel heeft meer dan 30 jaar als een feniks geleefd binnen het Nederlandse systeem. Geboren in Heerlen, met ouders afkomstig uit Curaçao, heeft ze zichzelf en de wereld omarmd en bestreden. Ondanks herhaaldelijke tegenslagen door etnische profilering in de jeugdzorg, muziekindustrie, belastingdienst, en politie, is ze telkens muzikaal herrezen.

Na een succesvolle tour als actrice en gedupeerde van de Toeslagenaffaire met het theaterstuk "Verloren Onschuld" van Volhouders Zuid ism met Rotterdams Wijktheater brengt Yuli nu A Queen's Soul. Hoogtepunten in haar carrière. Backing vocals van Mariah Carey, Musical Hair, X factor UK. Mis deze bijzondere belevenis van soul als extra levensbron niet.

 

Credits, cast & crew

Concept, tekst, zang, spel Yuli Minguel / Regie Kaltoum Boufangacha en Yuli Minguel / Adviseurs Guus Pengel, Raymi Sambo / Productie Mathie Lock / Artwork Martijn van Vliet / Fotograaf Jamie Westland / Productie Yuli Minguel in samenwerking met Podium Islemunda en de Participatie Federatie / Partners Podium Islemunda en de Federatie Participatie