©Kamerich Budwilowitz

Rappe en de Rots (4+)

Tg. Winterberg
Familiezondag
  • zo 2 feb
    15:00 - 15:50
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Rappe en de Rots is een poëtische voorstelling met poppen, live-muziek en film voor iedereen die wel eens zijn benen voorbij rent. Meervoudig Zilveren Krekel-winnaar Marlyn Coetsier en Tg. Winterberg gaan op zoek naar de balans tussen alles en helemaal niets, want daar in het midden is het goed toeven. 

De wereld staat altijd ‘aan’. Overal gebeurt altijd wel iets. Prikkels wisselen elkaar razendsnel af en voeden de honger naar méér. Zie je wel alles? Mis je niks? Stilstaan is geen optie, want als je stil staat gebeurt er niets … of toch wel?

Iedereen noemt hem Rappe,
want hij haast van hot naar her.
Rappe die raast altijd,
heel snel en mijlenver.
Dag in dag uit,
en heen en terug,
rent razende Rappe vliegensvlug.

Voor Rappe is rennen het antwoord op alle vragen. Als hij rent, voelt hij zich sterk, komt hij altijd op tijd en kan niemand hem pakken. Daarom blijft hij maar gaan. Honderd keer de wereld rond, zonder ooit echt stil te staan, zonder ooit iets echt te zien, zonder ooit echt lief te hebben. Rappe rent maar door, omdat hij bang is voor het einde. Tot hij op een dag BAM! tegen Rots aan botst ...

Rots zegt dat je veel meer kunt zien als je stilstaat. Rots zegt dat je sneller kunt denken als je het rustiger aan doet. Rots zegt dat je beter onzichtbaar kunt zijn. Rots zegt soms ook even helemaal niets. 

Over Tg. Winterberg

Tg. Winterberg won drie Zilveren Krekels, voor Meneertje Meer (2018), In de kelder staat een huis (2019) en De Stille Kletsmajoor (2022). Marlyn Coetsier bespeelt poppen voor onder andere de tv-series Patsboem Kledder, Woezel en Pip - overal Vriendjes, De Boterhamshow en Tadaa, én in de ‘poppenband’ de Weirdos tijdens de concerten van de Britse popband Coldplay in Amsterdam Arena. Met livemuziek van Christopher van der Meer, bekend van onder andere Vis á Vis en ‘Christopher and his band’. 

Credits, cast & crew

Concept Tg. Winterberg / Regie Rob Vriens / Spel, vormgeving & poppen Marlyn Coetsier / Spel & muziek Christopher van der Meer / Uitvoering Decor Teun Creates / Spel & zang Mees Smits / Techniek Joram van Vliet / Techniek Ewout Blanken / Licht ontwerp Wannes van der Veer / Kostuum Klaran Kramer