Alleen maar lieve jongens

HNTjong / Loek Bakker

Fantasierijke voorstelling vol stoere jongens en zachte mannelijkheid

Hoe hoor je je eigenlijk te gedragen als jongen? In deze muzikale wereld gaat Zeno samen met zijn vaders op zoek naar een moeder. Allerlei moederfiguren, vaders en zoons passeren vol humor de revue. 

Zeno is een energieke jongen die altijd opvalt in de klas. Van de juf moet hij iets rustiger doen, meer zoals de meisjes. Maar ja, bij Zeno thuis zijn er alleen maar mannen, dus hoe doe je dat? Zijn twee vaders springen op het keukenblok en beginnen een zoektocht naar een mogelijke moederfiguur.

Alleen maar lieve jongens is een fantasierijke voorstelling vol stoere jongens en zachte mannelijkheid, een muzikale wereld waarin allerlei moeders, vaders en zonen op humoristische wijze de revue passeren.

Zeno is druk, hij maakt van alles stuk en praat te hard. Zegt de juf. Die zegt dat hij een voorbeeld moet nemen aan de meisjes. Zeno snapt er niks van – misschien komt het wel doordat er bij hem thuis geen meisjes zijn. Hij heeft niet eens een moeder, gewoon twee vaders. Thuis aan de keukentafel wijst Zeno een van zijn vaders aan als moeder. Zijn vaders hebben aan één blik genoeg en de strijd barst los. Ze springen op het keukenblok en storten zich in de fantasiewereld van Zeno. In een zoektocht naar een moederfiguur passeren allerlei soorten moeders, vaders en zonen de revue. Langzaam komt Zeno erachter dat elk gezin anders is en dat er wel honderden soorten jongens zijn. 

Over Loek Bakker

Na Supernormaal (5+) maakt regisseur Loek de Bakker opnieuw een voorstelling bij HNTjong die de norm bevraagt. Dat doet hij samen met prijswinnend schrijver Casper Vandeputte, die onder andere een Zilveren Krekel ontving voor de voorstelling STOM (10+).

Credits, cast & crew

Regie Loek de Bakker / Tekst Casper Vandeputte / Spel Piet Kooij + 2 andere acteurs / Decor Janne Sterke / Compositie (muziek) Guy Corneille & Hans Vermunt / Licht Tim van ’t Hof