Cinekid festival 2023

Kom deze herfstvakantie naar Cinekid Festival, het grootste film- en mediafestival voor kinderen ter wereld! Beleef, bekijk, speel & verwonder je op Cinekid!

Laat je verwonderen tijdens Cinekid Festival 2023 op 26 oktober in het Bijlmer Parktheater. Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar, (groot)ouders eigenlijk de hele familie. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer.

Het Cinekid Festival begint om 10.00 en duurt tot 15.00 uur. In ons theater zijn er verschillende activiteiten waaraan kinderen gratis kunnen meedoen. Op deze pagina vind je ons programma, wat deels gratis te bezoeken is. Neem gauw een kijkje! 

Programma

10.00 - 15.00 uur gratis verschillende workshops in de foyer en studio's 1, 2 en 3

11.00 - 11.50 uur serie Saïd & Anna (4+) in de Theaterzaal

13.00 - 13.50 uur serie Saïd & Anna (4+) in de Theaterzaal

15.00 - 15.50 uur serie Venny & de Bims (9+) in de Theaterzaal

Workshops, installaties en games (gratis toegang)

Kinderen gaan in de workshops actief aan de slag met het zelf maken van film, media en techniek. In de games en de installaties ontdekken kinderen nieuwe en inspirerende manieren van verhalen vertellen en hoe het is om daar zelf onderdeel van te zijn. Kinderen kunnen meedoen aan de volgende workshops:  HOA, Kunst Leeft  en Do It Yourself DISCO CLUB.

 

HOA

Gamen/ meditatie/ verkennen

Hoa maakt een reis door prachtige landschappen. Ze springt op bloemen, zwemt door zeeën en wandelt over takken. Onderweg maakt ze vrienden, zoals een slak die haar een stukje duwt. En een reusachtige octopus. Voor andere figuren, zoals de robots, kan ze beter wegrennen. Kun jij haar veilig terugbrengen naar waar het allemaal begon?

Klik op deze button voor de trailer.

 

Do It Yourself DISCO CLUB

Social media/ DIY/ film/ digitaal

Het collectief Nou&Herkauw neemt de Cinekid bezoeker mee naar een bruisend digitaal dansfeest. Eerst tekenen, of knippen en plakken de deelnemers van deze workshop hun eigen poppetjes. Die worden gefotografeerd en ingescand, waarna ze klaar zijn voor de digitale dansvloer. Nu kunnen ze hun beste dansmoves laten zien.

Zodra de kinderen klaar zijn met de poppetjes worden ze gefotografeerd en omgezet in 3D- figuren. Ze belanden in een online game, die oogt als digitale dansvloer. Deelnemers kunnen hun figuurtje bij de hand nemen en het laten dansen met de poppetjes die door andere deelnemers zijn gemaakt.

 

Kunst Leeft

film/ ansichtkaart/ knutselen/ AR

Ga zelf aan de slag en maak met papier, patronen en vormen een ansichtkaart. Deze kaart wordt de achtergrond van een videoboodschap met jou in de hoofdrol! Door inzet van Augmented Reality komt de kaart tot leven wanneer je hem scant met de app: Artivive. Gegarandeerd een verrassingseffect bij de ontvanger van de kaart door de videoboodschap op deze interactieve kaart.

Series: Saïd en Anna (4+) en Venny & de Bims (9+)

Met de allernieuwste series voor iedereen duik je in de meest bijzondere en avontuurlijke werelden. Droom weg met de mooiste verhalen, bezoek schitterende premières en stel al je vragen aan jouw favoriete acteurs en regisseurs. Tijdens het Cinekid Festival zijn twee films zien, voor kinderen vanaf 4+ en 9+.

Saïd en Anna

Saïd (6) en Anna (7) zijn beste vrienden uit verschillende milieus. Ze zijn dagelijks te vinden rond de Repairshop van Saïd’s ouders. Terwijl kapotte spullen daar met goed gereedschap een tweede kans krijgen, fixen de kinderen hun ‘probleempjes’ op geheel eigen, creatieve wijze.

Venny & de Bims (9+)

In deze vrolijke serie vol dans en muziek ontdekt Venny de overgang van een klein dorp naar het bruisende Amsterdam Zuidoost, ook wel bekend als de Bijlmer of De Bims. Vindt ze haar plek in deze culturele smeltkroes?

Het overzicht met de films vind je hieronder inclusief een knop voor info en om direct je tickets te bestellen.

We zien je graag @ Cinekid festival in het Bijlmer Parktheater!