Persbericht | Start verkoop van Bijlmer Parktheater’s jubileumseizoen 2024-2025

Op 23 mei om 10.00 uur start de voorverkoop voor het jubileumseizoen van Bijlmer Parktheater! Dat lees je goed: we vieren ons 15-jarig bestaan als hét theater in Amsterdam Zuidoost. Prachtige ontmoetingen met dans, theater, muziek, cabaret en ‘deepdives’ in literatuur en onderwerpen die er toe doen.  

We zien je in het theater

We bieden een theater waar zowel publiek als makers een thuis vinden: gevestigde namen en publiekslievelingen worden ook dit seizoen afgewisseld door opkomend talent en makers en onderwerpen vanuit een nét ander perspectief.

Stepping Stones is het langverwachte 3e deel uit onze trilogie met Orkater over de komst van Surinamers naar Nederland. Waar eerder het verleden centraal stond, verkennen we nu de huidige tijd waar bewustzijn over racisme bespreekbaarder is, maar gelijkwaardigheid nog vaak een concept is zonder concrete wortels. Ook slaat Bijlmer Parktheater de handen inéén met De Toneelmakerij voor de jeugdvoorstelling De Grootste Goochelshow (6+) van bedenkers José Montoya en Serge Hogenbirk, waarin grote levensvragen de revue passeren in een wervelende circussfeer.

Vertrouwde namen als Roué Verveer (met zijn nieuwe solo Op eigen risico), Rachid Larouz (met zijn De Doorstart van Rachid) en Jeffrey Spalburg (met het legendarische FATU) zorgen voor lachsalvo’s. Historische figuren als Anton de Kom, Nina Simone en JP Coen worden herontdekt via meeslepend theater en er is ook ruimte voor waargebeurde verhalen over bredere onderwerpen uit de laatste decennia die verband houden met de actualiteit. Desirée van gezelschap RIGHTABOUTNOW INC. verkent taboes op het gebied van mental health, armoede en misbruik en Provo (van Tafel van Vijf Muziektheater) slaat  een brug tussen activisme uit het verleden en ons veelbewogen heden. We kijken ook bijzonder uit naar de nieuwe voorstelling ODO van Wensley Piqué, de hiphop opera Lennox (8+) en hitvoorstelling OSSO van Priscilla Vaudelle.

We zien je met nieuwe makers 

Comedian en acteur Xavier Molijn waagt met Meer in mijn mars de stap naar zijn eerste avondvullende soloprogramma en zangeres en actrice Yuli Minguel omhelst je met haar prachtige stem én verhaal in haar eerste werk als maker: Queen of Average. 
Bijlmer Parktheater verwelkomt dit najaar Dizzi Gheeta als nieuwste maker binnen ons Hoge Ogen-traject, waarin hen hun eigen werk zal ontwikkelen met ondersteuning van professionals binnen en buiten het theater.

We zien je al 15 jaar!

In 2009 opende Bijlmer Parktheater de deuren en 15 jaar later zijn we nog steeds een theater wat je nergens anders vindt. Van Jong tot oud, van talent tot icoon en van lach tot traan. Vier komend seizoen onze legacy én onze toekomst mee: in oktober met een feestelijke aftrap en tijdens de schoolvakanties met speelse, leerzame workshops en activiteiten. We eindigen in de zomer van 2025 met een block party recht voor onze deur waar je echt bij wilt zijn! 

We zien je!

Kaarten voor het jubileum seizoen zijn vanaf 23 mei te koop. Voor de vroege vogels: van 23 t/m 30 mei gaan er een beperkt aantal kaarten met € 2,50 korting in de verkoop! Echter weten we dat jullie voor Stepping Stones niet kunnen wachten, dus: deze gaat vandaag (16 mei) al in de verkoop!

Een volledig overzicht van al onze voorstellingen en voor kaarten en achtergrond informatie, bezoek je onze website www.bijlmerparktheater.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt om er een fantastisch theaterseizoen van te maken in Amsterdam Zuidoost.

Noot voor redactie

Beeld beschikbaar via deze link: >>Persmap start kaartverkoop 2024
Neem voor meer informatie en interviews contact op met Sharona Lautoe: pr@bijlmerparktheater.nl | 020-3113958.