Holding Space

Aminata Cairo
  • za 9 nov
    20:00 - 21:15
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

A Storytelling Approach to Trampling Diversity and Inclusion. 

Op vele verzoek na de website programmeer Bijlmer Parktheater de Nederlandstalige editie. 

In Holding Space ontwikkelt Aminata Cairo een geheel eigen visie op het bereiken van inclusiviteit, die de beperkingen van standaardbenaderingen van diversiteitswerk ontstijgt.

Zij onderbouwt haar visie met indigenous knowledge, blues aesthetics, holy hip hop en Caribische en zwart feministische theorieën. In korte persoonlijke verhalen neemt zij haar lezers mee op reis, met het uiteindelijke doel om gezamenlijk een nieuw verhaal te creëren. Puttende uit haar Surinaamse roots, haar Native American cultuur opvoeding en haar academische training, gebruikt zij persoonlijke verhalen om mensen te helpen verdiepen in de thema’s en stappen die nodig zijn op de weg naar een meer inclusieve gemeenschap.

In haar boekpresentatie neemt zij vanaf het begin het publiek mee in het concept “Holding Space”.  Met haar boekteksten, zang en dans nodigt zij het publiek uit om naar zichzelf en elkaar te kijken en zich af te vragen wat het vereist om gezamenlijk een omgeving van waardering en gelijkwaardigheid te creëren.  Zij draagt de boodschap dat het om ons gaat, ons allemaal en dwingt ons om dat te horen, voelen en toe te eigenen.  Haar boekpresentatie is geen lezing, het is een ervaring.  

Over Aminata Cairo

Aminata Cairo is antropoloog, psycholoog, onderwijzer, verhalenverteller en “love-worker”. Zij is een onafhankelijke consultant “die met mensen werkt” en is de lector van Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten bij de Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten.