©Jan Hoek

De Grootste Goochelshow (6+)

Bijlmer Parktheater en Toneelmakerij
Coproductie Bijlmer Parktheater en De Toneelmakerij

Bijlmer Parktheater en De Toneelmakerij presenteren een wervelende goochelshow als metafoor voor de magie van het leven: grote vragen en doordachte denkkronkels passeren speels de revue in een luchtige circussfeer.  Een muzikaal avontuur vol goochelacts. 

Hooggeëerd publiek! Welkom bij de Grootste Goochelshow, een wervelend optreden met niemand minder dan de allerberoemdste goochelaars van de hele woonkamer: de broertjes Caspaar en Domingo! Als volleerde illusionisten toveren zij onzichtbare konijnen uit hun hoed, zagen een familielid naar keuze doormidden en laten imaginaire olifanten verdwijnen.

De broertjes Caspaar en Domingo zijn de beroemdste goochelaars van de hele woonkamer. Als volleerde illusionisten toveren zij onzichtbare konijnen uit hun hoed, zagen een familielid naar keuze doormidden en laten imaginaire olifanten verdwijnen. Maar als iets verdwijnt, waar blijft dat dan? En als het nooit meer terugkomt, mis je het dan? Als de oudste broer zijn jongere broer naar de plek tovert waar alle verdwenen dingen zijn, doen ze een bijzondere ontdekking. Naast de goochelstok, de bami-opscheplepel en de reservesleutel van de auto, is daar ook een broertje. Maar dat kan natuurlijk niet, want er is niet nog een broertje. Toch?

Bedenkers José Montoya en Serge Hogenbirk speelden allebei in prijswinnende jeugdvoorstellingen - José Montoya in Martin Luther King (2019) van Urban Myth, Serge Hogenbirk in Prinses van tuig en Richel (2013) van TG Siberia. José Montoya en Serge Hogenbirk zijn vrienden en maken samen met passie theater. Artistiek leider van De Toneelmakerij Paul Knieriem regisseert het tweetal in deze vrolijke voorstelling over onvoorziene gezinssituaties. 

De Grootste Goochelshow biedt handvatten voor een gesprek over ‘afscheid nemen’ en andere grote levensvragen, tussen kinderen onderling en tussen de jonge bezoekers en de volwassenen die met hen mee zijn. 

Credits, cast & crew

tekst Mariëlle van Sauers / regie Paul Knieriem / dramaturgie Jolanda Spoel / lichtontwerp Jasper Nijholt / spel José Montoya en Serge Hogenbirk