Lars van den Brink

Beuk! (4+)

Kim van Zeben
Nederlands Theater Festival Jong
  • za 7 sep
    15:00 - 16:00
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Een slapstickcomedy vol achtervolgingen, vrolijke gevechten en vriendschap uit onverwachte hoek.

Sjef de Muis verliest zijn huis als zonder pardon zijn boom wordt omgezaagd. In paniek vlucht hij weg en vindt een schuilplaats onder een blokhut in het bos. Hier is het droog en er is zelfs eten in overvloed. Maar Beuk de Houthakker, is hier niet blij mee. Deze hut is van haar! Die muis moet weg, koste wat kost. Als ook Uil de uil om de hoek komt kijken, is de chaos compleet. Beuk, Sjef en Uil raken steeds meer verstrikt in hun strijd om het bos. Maar van wie is dat bos nu eigenlijk echt? 

Beuk! is een familievoorstelling van Kim van Zeben Theaterproducties voor iedereen vanaf 4 jaar. Een fysieke rollercoaster waarin het publiek wordt meegesleept in een cartoonachtige wereld, vol spectaculaire achtervolgingen, gevechten en komische valpartijen. Slapstick op hoog niveau, veel gooi- en smijtwerk en de dingen mógen kapot. Maar bovenal is Beuk! een ontroerend verhaal over echte vriendschap tussen mens en dier én hun gezamenlijke liefde voor de natuur.  

Over Rogier in ’t Hout en Kim van Zeben

Actrice en poppenspeelster Kim van Zeben maakte eerder onder de vlag van haar eigen stichting de succesvolle 4+ voorstelling Eendje en in coproductie met MaxTak de ontroerende voorstelling De hond die licht gaf. Afgelopen seizoenen was zij o.a. te zien in de familievoorstellingen van Het Ro theater van Pieter Kramer (Repelsteeltje en Woef Side Story). Dit seizoen speelde Kim in 14 het Theaterspektakel de moeder van Johan Cruijff. Ook verleent ze haar stem aan tal van tekenfilmfiguren, sinds twee jaar is zij onder meer de officiële stem van Donald Duck. 

Rogier in ’t Hout is naast zijn werk bij verschillende theatergezelschappen (o.a. Toneelmakerij, Kwatta) ook bekend van zijn televisiewerk bij o.a. Het Klokhuis, Welkom bij de Romeinen en Welkom in de Middeleeuwen. 

Regisseur Bram de Goeij heeft vele succesvolle familievoorstellingen op zijn naam staan waaronder: AaiPet (Bonte Hond), De fantastische meneer Vos (Meneer Monster) en GLIMP (Oorkaan). Samen met Kim van Zeben schreef hij de tekst voor Beuk! en regisseerde hij de voorstelling.  

Credits, cast & crew

Spel: Kim van Zeben en Rogier in ’t Hout / Regie: Bram de Goeij / Toneelbeeld: Hester Jolink / Kostuums: Annemarie Klijn / Concept en tekst: Kim van Zeben, Bram de Goeij en Rogier In ’t Hout / Liedteksten: Kim van Zeben / Poppen: Siem van Leeuwen / Muziek en geluid: Simon Boer / Dramaturgie: Manon Wittebol / Lichtontwerp: Gé Wegman / Techniek: Ramon Keuben / Publiciteit: Elselien Leemhuis / Educatie: Nynke Vermuë / Regie-assistent: Bente van den Brand / Productie: Joppe Kos / Zakelijke leiding: Nora Duijf