text

Kunsteducatie doet iets met kinderen

Wij denken graag met u mee over een doorlopende leerlijn, om alle culturele activiteiten gedurende de hele schoolperiode goed op elkaar af te stemmen.

Kunsteducatie via school

Kunstonderwijs maakt kinderen nieuwsgierig! Het prikkelt de hersens tot ze kraken! De aanraking met kunst en cultuur verrast en brengt nieuwe inzichten. Het is dé manier om de horizon van jonge geesten te verbreden.

Door kunstonderwijs ontwikkelen kinderen zich en zetten ze zichzelf op de kaart. Kunst is, bij uitstek dé taal om jezelf mee uit te drukken en om betekenis te geven aan jouw omgeving en ervaringen. De culturele diversiteit van de Nederlandse samenleving is bij ons niet alleen een uitgangspunt, maar ook een enorme bron van inspiratie!

Wij denken graag met scholen mee over een doorlopende leerlijn, zodat alle culturele activiteiten gedurende de hele schoolperiode goed op elkaar worden afgestemd. Bekijk de educatiekalender Voortgezet Onderwijs of het agenda overzicht hieronder. 

“Kunstonderwijs is cruciaal in een maatschappij waarin de veranderingen elkaar in snel tempo opvolgen en waar complexe vraagstukken vragen om creatieve denkers en doeners.”

– De Akademie van Kunsten.

Voorstellingen

Met de hele klas naar een leuke voorstelling en een ontmoeting met de artiesten. Bij alle voorstellingen is educatiemateriaal beschikbaar.

Voorstellingen

Voor wie?

PO groep 1-2 | PO groep 3-4 | PO groep 5-6 | PO groep 7-8 | VMBO | HAVO | VWO | MBO

terug

Maatwerk

Ontwikkel je skills en maak samen een presentatie om nooit te vergeten! De school of het Bijlmer Parktheater kiest een thema, zoals religie of vriendschap. Daaromheen wordt een project ontwikkeld.

Maatwerk

terug

Kunsteducatie naast school

Kunsteducatie kan natuurlijk ook naast school plaatsvinden. Zo volg je bij ons in je vrije tijd lessen in de richting dans en theater. Een mooi voorbeeld is het veelzijdige project Wereldmakers waarin je kennismaakt met allerlei kunstvormen. Zo ontdek je wat beeldende kunst kan toevoegen aan theater en hoeveel dans en theater eigenlijk met elkaar te maken hebben. Geef je op en duik met ons in die nieuwe, spannende theaterwereld en voel je als een vis in het water!

Wereldmakers

info

Wereldmakers

Kick-off maandag 24 oktober 2022 16.00 – 17.30 uur

Wekelijkse lessen Maandag 16.00 uur Theater
Woensdag 16.00 en 17.30 uur Dans

Aantal lessen 30

terug

Talentlab

info

Talentlab

Kick-off woensdag 26 oktober 2022

Wekelijkse lessen Woensdag 19.30 – 22.00 uur

Aantal lessen 25

terug

Hoge Ogen - nieuwste makers

info

Hoge Ogen - nieuwste makers

Voor het nieuwe seizoen 2023/2024 zijn wij op zoek naar nieuwe makers die wij kunnen ondersteunen tijdens hun ontwikkelingsproces.
Ben jij de nieuwste maker van het Bijlmer Parktheater en wil je Hoge Ogen gooien? Laat je zien!

terug

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Filter op educatie niveau
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.