©Ben van Duin

BPT producties

De programmering van het Bijlmer Parktheater is een bijzondere mix van voorstellingen die in het land worden geproduceerd, producties van onze huisgezelschappen en de eigen programma’s, BPT producties en coproducties.

Onze makers

Ons theater is het huis waar nieuwe verhalen tot ontwikkeling komen, waar nieuwe makers zich ontplooien en waar ons publiek zich thuis voelt. Nieuwe verhalen met nieuwe perspectieven die de superdiversiteit van Amsterdam weerspiegelen.

Wil jij Hoge Ogen gooien?

Elk jaar nodigen wij een selectie nieuwe makers uit om hun voorstel te pitchen voor ons nieuwste makers traject: Hoge Ogen. Voor dit nieuwe seizoen zijn wij op zoek naar nieuwe makers die wij kunnen ondersteunen tijdens hun ontwikkelingsproces. Wil je Hoge Ogen gooien als de nieuwste maker van Bijlmer Parktheater? Aanmelden kan via hogeogen@bijlmerparktheater.nl

Producties

Bij ons theater creëren we niet alleen voorstellingen, maar zijn we ook actief betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producties. We streven ernaar om een innovatief en productief podium te zijn, waarbij we vanuit een inclusief perspectief experimenteren en nieuwe vormen verkennen.

Coproducties

Als coproducent speelt het Bijlmer Parktheater een actieve rol bij het leveren van inhoudelijke bijdragen, gebaseerd op onze expertise, betrokkenheid en missie. We denken inhoudelijk mee en bieden ondersteuning in de vorm van bronnen, coaching en samenwerkingspartners om het artistieke onderzoek van makers te bevorderen.

Meer weten over de Orkater trilogie: Woiski vs. Woiski, De Gliphoeve en het laatste deel Stepping Stone? Lees hier verder: Orkater Trilogie | Bijlmer Parktheater