Allean maar lieve jongens - HNTJong ©MdeGruyter-NdeJong

Kunsteducatie

Kunstonderwijs maakt kinderen nieuwsgierig! Het stimuleert de fantasie en laat de hersenen op volle kracht draaien. De kracht van kunst en cultuur zorgt voor verrassing en brengt nieuwe inzichten. Het opent de deuren naar onbegrensde mogelijkheden en verbreedt de horizon van jonge geesten.

Kunst is dé taal waarmee kinderen zich kunnen uitdrukken en betekenis geven aan hun omgeving en ervaringen. Bij ons vormt de culturele diversiteit van de Nederlandse samenleving niet alleen een basis, maar ook een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Educatie scholenaanbod

2024-2025

Talentontwikkeling

Kunst kan natuurlijk ook naast school plaatsvinden. Zo volg je bij ons in je vrije tijd lessen in de richting dans en theater. Een mooi voorbeeld is het veelzijdige programma Wereldmakers voor de kleintjes waarin je kennismaakt met allerlei kunstvormen. Zo ontdek je wat beeldende kunst kan toevoegen aan theater en hoeveel dans en theater eigenlijk met elkaar te maken hebben. Ben je wat ouder en heb je een passie voor theater? Denk je na over een kunstvakopleiding? Dan kun je terecht bij ons programma Talentlab. We maken je wegwijs in de hedendaagse theaterpraktijk die vaak bestaat uit een combinatie van maken, spelen en doceren. Ben je een maker? Dan kunnen we kijken of je in aanmerking komt voor het indienen van jouw makersplan in onze makertraject Hoge Ogen. 

Contact

Wij denken graag met je mee over een doorlopende leerlijn, zodat alle culturele activiteiten gedurende je hele schooltijd perfect op elkaar aansluiten.

Heb je vragen of speciale wensen, heb je meer informatie nodig over een voorstelling of weet je even niet wat te kiezen? Aarzel niet en stuur je e-mail naar Marion en Gido.