Onvoorwaardelijk voor altijd

Annastasia Kah & Young-ZO
  • za 17 feb
    19:30 - 20:15
    Theaterzaal

Onvoorwaardelijk voor altijd is een biografische montagevoorstelling van Annastasia Kah die het leven als oudste zus verkent, gebaseerd op haar eigen verhalen en die van haar spelers. De voorstelling belicht zowel de pracht van het oudste zus zijn als de vaak niet belichte druk die hiermee gepaard gaat, waaronder de druk om een goed voorbeeld te zijn en de vele verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken. 

De rol van de "derde ouder" wordt vaak aan oudste zussen toegeschreven, maar er wordt zelden openlijk over gesproken. Met de voorstelling Onvoorwaardelijk voor altijd wil de jonge maker dit onderwerp bespreekbaar maken.

Over Annastasia Kah

Annastasia, jonge maker en theaterdocent aan de HKU, regisseert dit stuk in samenwerking met een team van oudste zussen: Sona, Ana, Suradnya en Regaya, bijgestaan door regie-assistent Erin-Noelle Kemble. De artistieke begeleiding is in handen van Nina Haanappel in opdracht van HKU. 

Programma

Nagesprek met publiek o.l.v. Erin-Noël Kemble met de spelers en de regisseur over het proces naar de voorstelling toe. Het publiek is welkom om vragen te stellen.

Over Young-ZO

Deze voorstelling maakt deel uit van Young-ZO, een initiatief van Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) dat ervaren leerlingen en docenten de mogelijkheid biedt om zelfstandig en flexibel te werken aan eigen materiaal ter voorbereiding op of tijdens het kunstvakonderwijs. De maakprocessen worden geleid door professionals, waaronder ervaren community-artists, opkomende talenten van regisseursopleidingen, performancekunstenaars, onafhankelijke makers, makers die bij JTSZO in de voorstellingsgroepen werken, en theatermakers die we in het veld tegenkomen.

Elke week biedt onze huiskamerlocatie binnen de broedplaats HCC ruimte aan deze projecten, waarbij professionals leiding geven aan de maakprocessen en zorgen voor een 'safe space' waarin ideeën kunnen worden verkend zonder hoge prestatiedruk.

 

Meer informatie over de voorstelling en Jeugdtheaterschool Zuidoost lees je hier