©Bas de Brouwer

A night with Queen Angelito

Orkater
  • do 16 mei
    20:00 - 21:00
    Theaterzaal
  • vr 17 mei
    20:00 - 21:00
    Theaterzaal

"I, QUEEN ANGELITO, pledge that I will Guide you on your Journey towards becoming the most Beautiful Child of the ~COSMOS~. You will never feel Lonely again. Our Family of Exquisite Souls is Ever-Growing and I could not be Prouder to Invite you to Join our Ménage of utter Love, Light and Limitless Acceptance."

Orkater presenteert a night with QUEEN ANGELITO

Een nachtclub. Een legendarisch concert in een intieme setting: a night with QUEEN ANGELITO!

Vanavond neemt ze je mee naar de liefdes die ze verloor, de liefde die ze niet kon verliezen omdat ze ‘m nooit had (yes you, daddy), maar bovenal naar de grootste liefde die ze vond: de pure, schaamteloze, ongenuanceerde liefde voor zichzelf. Want als de liefde die je voor jezelf voelt sterk genoeg is, overstijgt dat uiteindelijk toch ook de behoefte aan liefde van anderen? Selflove−supremacy! Toch…?

Een eclectische one woman show die de vraag stelt waarom overgave in de liefde vaak voelt als zwakte in plaats van een daad van hoop of moed. Misschien zelfs van verzet.

 

Recensies

“Stuger heeft een mooie warme stem, en met haar charisma draagt ze zo'n eenmansvoorstelling met gemak.”

⭐️⭐️⭐️ Trouw

 

“Queen Angelito is wat mij betreft de theatrale poëtica van een jazzy feminisme.”

Keuze van de criticus Theaterkrant

In een deel van deze voorstelling wordt Engels gesproken.

Het charisma waarmee de jonge actrice meteen na opkomst het podium in bezit neemt, heeft inderdaad wel iets weg van de podiumprésence van Kitt. Verleidelijk, onbevreesd, larger than life is Stuger hier. In Klein Bellevue staat een wereldster te spelen.

⭐️⭐️⭐️⭐️ NRC

Over ‘Ntianu Stuger

A night with QUEEN ANGELITO wordt geschreven, gespeeld en gezongen door ‘Ntianu Stuger (Volkskranttalent van het jaar 2023). Inspiratie voor deze voorstelling begint en eindigt bij jazzlegende Eartha Kitt; haar muziek, haar imago van onaantastbaarheid, maar ook haar ogenschijnlijk onstilbare honger naar erkenning en overgave.

Voor dit theatrale concert put Stuger uit interviews met Kitt, maar ook uit de Bijbel, All bout Love van bell hooks (de Amerikaanse hoogleraar Gloria Watkins), de aesthetics van Jhené Aiko en overtuigingen uit de steeds sneller groeiende online-spiritualiteitsgemeenschap. 

In de Pers 

In een recent interview met Trouw deelde actrice 'Ntianu Stuger haar diepere inzichten over schaamteloosheid en overgave, vooral in het kader van haar eerste solovoorstelling. Voor Stuger is het centrale thema van haar optreden de kunst van het loslaten. Ze benadrukt het belang van zich volledig overgeven, zelfs als het gaat om liefde. Volgens haar is het essentieel om te kunnen erkennen en accepteren dat sommige ervaringen van korte duur kunnen zijn, zonder afbreuk te doen aan hun waarde. Of het nu gaat om een kortstondige romance of een langdurige verbintenis, Stuger benadrukt het belang van het koesteren van elk moment, hoe kort het ook mag zijn. Voor haar draait het allemaal om het omarmen van het leven en het laten gebeuren van wat komt, zonder jezelf ervan te weerhouden waardevolle ervaringen op te doen. Lees hier verder.

Lees ook een interview in Het Parool. “Thuis waren er wel veel boeken, onder meer van geëngageerde zwarte auteurs als Audre Lorde, bell hooks en Toni Morrison. Ze heeft ze verweven in de teksten van A Night with...., dat inmiddels veel meer is dan een ode aan Eartha Kitt. Het gaat ook over politiek en zelfliefde, het patriarchaal systeem, haakt in op de zelfingenomenheid van Amerikaanse vrouwelijke rappers en refereert aan de Bijbel.” vertelt ze.

Credits, cast & crew

concept, tekst en spel ‘Ntianu Stuger / eindregie Izaline Calister / muziek Rui Reis Maia / scenografie Ruben Wijnstok / kostuums Valérie Pos / lichtontwerp Varja Klosse tekstbegeleiding Esther Duysker