Marian Dzokoto

True stories - #MeToo talkshow

Marian Dzokoto
  • do 23 mei
    19:00 - 20:30
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Van een traumatische en eenzame ervaring, naar gezamenlijke community

True Stories #MeToo talkshow is gericht op mensen die seksueel misbruik hebben ervaren en op zoek zijn naar een community. Om zich gehoord te voelen en zich niet langer alleen te voelen.

Met deze talkshow hoopt Marian Dzokoto (22), die zelf op haar 10de met seksueel misbruik te maken heeft gehad, het taboe omtrent dit misbruik te verminderen. “Ik wil mijn bijdrage doen door een plek voor community te faciliteren, waar mensen zich veilig genoeg voelen om zich open te stellen.” Lees hieronder meer over haar verhaal.

Tijdens de “True Stories” #MeTooTalkshow zal er een documentaire worden vertoond. Hierna gaat host Simone Zeefuik in gesprek met drie gasten die met seksueel misbruik te maken hebben gehad. De gasten zullen ook in gesprek gaan met het publiek en openhartig alle vragen beantwoorden en hun ervaringen delen.

Deze avond zijn er stichtingen aanwezig die ook jouw vragen kunnen beantwoorden. Zij zullen mensen informeren over waar zij terecht kunnen als je zelf te maken hebt met seksueel misbruik of iemand kent die hiermee te maken heeft. Geïnteresseerden en anderen die steun willen bieden, zijn dus zeker welkom.

Marian in haar eigen woorden: eenzaam met de pijn 

Mijn naam is Marian Dzokoto en ik ben 22 jaar oud. Toen ik 10 jaar was werd ik seksueel misbruikt. Ik heb het jarenlang niet gedeeld, totdat ik merkte dat de pijn mij als persoon had veranderd. Ik heb op vele plekken naar hulp gezocht, maar niks hielp werkelijk. Ik had behoefte aan een gemeenschap die het zelfde als ik had ervaren. Ik zocht naar mensen die wisten waar ik over sprak als ik mijn pijn beschreef. Ik vroeg me af of ik de enige was die zo’n trauma heeft doorstaan. Ik heb me gedurende die jaren erg eenzaam gevoeld. Ik ging van een spontane, behulpzame vrouw, naar een beschadigde, verlegen persoon en iemand die niet meer wist hoe om te gaan met haar emoties.

Een boek voor ons, door ons

Een aantal jaren geleden begon ik met het schrijven van een boek over seksueel misbruik. In dit boek lees je niet alleen mijn verhaal maar ook die van andere meiden en vrouwen. Na het seksueel misbruik, voelde ik mij erg eenzaam. Het had mij erg geholpen als er een boek had bestaan met verhalen van andere mensen die hetzelfde hadden meegemaakt. Dus hier breng ik graag verandering in.

Community: niet langer alleen

Ik ben een student van MBO College Zuid. Ik volg de opleiding event producer en zit inmiddels in mijn laatste jaar. Voor mijn eindopdracht ga ik een event in elkaar te zetten en ben ik vrij daar zelf invulling aan te geven. Ik heb al heel lang de droom om een evenement te organiseren voor mensen die te maken hebben (gehad) met seksueel misbruik. Ik wil graag een community creëren waar mensen terecht kunnen en zich niet langer alleen voelen.

Programma

Over Laura Snel

Hi, ik ben Laura en ik ben 22 jaar. Naast dat ik dagelijks creatief bezig ben met van alles en nog wat ben ik ook nog student communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik ben altijd opzoek naar een manier om mezelf te uiten, of dat nou met of zonder woorden is. Alhoewel dit vroeger helaas niet zo was. Door de jaren heen heb ik geleerd mijn kwaliteiten en zwakke punten te waarderen en mee te dragen. Dit doe ik voornamelijk door er over te praten met mijn omgeving. Zo hoop ik jullie ook te kunnen helpen en jullie mij!

Over J'leeta Felter

Ik ben J’leeta Felter, ik ben 20 jaar en ik kom uit Amsterdam. In het dagelijks leven werk ik veel en begin ik binnenkort aan een nieuwe opleiding. Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn hechte vriendengroep en gym ik graag. Mijn doel tijdens de ‘Me too’ talkshow is om een stem te zijn voor dames en heren die met seksueel misbruik te maken hebben gehad maar nooit hun verhaal hebben kunnen en mogen doen. Er is nogal een taboe omtrent dit onderwerp ondanks de vele gebeurtenissen die er nog dagelijks voor komen. Ik ben graag de stem voor hen die niet gehoord en geloofd zijn.