NAKBA herdenking

Netwerk Palestina
met o.a. Ramzy Baroud, Romana Rubeo, Yvette Albitrouw, Ernestine Comvalius
  • zo 5 mei
    15:00 - 21:00
    Theaterzaal

Herdenk met ons op de dag van onze vrijheid de jarenlange strijd van het Palestijnse volk voor hun bevrijding.  

Het Netwerk Palestina heeft een boeiend en gevarieerd programma samengesteld voor de herdenking van de Palestijnse Nakba. Dit programma staat in het teken van de internationale solidariteit met het Palestijnse volk vanuit Nederland.

Mei is de maand waarin de Nakba word herdacht en staat voor 'De Ramp' of 'De Vernietiging'. Het verwijst naar de vernietiging van de Palestijnse maatschappij en het moederland in 1948, en de daaropvolgende permanente verplaatsing van Palestijnen door de staat Israël.

Op Bevrijdingsdag in Nederland herdenken we - in vrijheid - de Nakba en de strijd van de Palestijnen voor hun vrijheid. Centraal tijdens deze herdenking staat de internationale solidariteit met het Palestijnse volk vanuit Nederland. Het programma omvat twee panelgesprekken, waarin verschillende sprekers worden geïnterviewd. Zo wordt onder andere gesproken over de geschiedenis en actualiteit met Ramzy Baroud en Romana Rubeo, hoofdredacteuren van de Palestine Chronicle. Ook wordt het belang van onafhankelijke Palestijnse media besproken. Daarnaast wordt er een groot groepsinterview gehouden met vertegenwoordigers van organisaties die solidair zijn met de strijd van het Palestijnse volk.

Verder wordt de film Farha vertoond, gevolgd door een gezamenlijke vrijheidsmaaltijd die wordt verzorgd door het Netwerk Palestina.

Ontdek meer

Programma

  • Panelgesprek over andere de geschiedenis en actualiteit met Ramzy Baroud en Romana Rubeo, eindredacteuren van Palestine Chronicle.
  • Groepsinterview met organisaties die solidair zijn met de strijd van het Palestijnse volk: Dorien Ballout van BDS Nederland, Anita Risseeuw van Website Palestijnse Producten, Jalal van de Palestijnse organisatie Aidoun, Mitchel Esajas van Black Archives, Ramzy Baroud en Romana Rubeo.
  • Filmvertoning Farha.
  • Vrijheidsmaaltijd.
  • Poezie en muziek.

 

Over Netwerk Palestina

Met dit symposium willen wij bewoners in Amsterdam en bewoners van Zuidoost in het bijzonder in aanraking brengen met verhalen van overleving en verzet, informatie van Palestijnse journalisten over de situatie in Palestina. Ook informatie over de solidariteit met het Palestijnse volk wordt gedeeld.

Credits, cast & crew

Netwerk Palenstina