UMA

Untold en Black Harmony
Black Heritage Festival
  • zo 30 jun
    15:00 - 17:00
    Theaterzaal

Deze voorstelling is onderdeel van Free Heri Heri For All. We delen gratis heri heri maaltijden uit aan de bezoekers van deze voorstelling. 

De muziek en danstheatervoorstelling UMA gaat over de strijd van Afrikaanse vrouwen tegen de slavernij in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en het continent Afrika. Met dans en muziek brengen Untold en de muziekgroep Black Harmony belangrijke, vergeten verhalen van onder andere Breffu van St. John, Ma Amba en Ma Cato van Suriname, Maria van Curaçao, Nanny van Jamaica en Queen Nzingha van Angola tot leven.  

Over Untold en Black Harmony

Met trots presenteert Untold als aanloop naar Keti Koti alweer de 4e editie van het Black Heritage Festival (BHF) in de hele maand juni 2024. Een festival waar kunst, cultuur, geschiedenis en erfgoed samenkomen middels diverse activiteiten in Almere, Amsterdam en Rotterdam. Het programma met het thema Afro-futurisme bestaat uit theatervoorstellingen, lezingen, workshops, talkshows  en masterclasses waarbij kennis over Afrikaanse culturen wordt gedeeld met jong en oud. Makers en publiek komen bij elkaar voor inspiratie en kennisuitwisseling over de geschiedenis, heden en toekomst van Afrikaans immaterieel erfgoed.

UMA is een samenwerking van de organisaties Untold en Black Harmony. Untold zet zich in voor meer bewustzijn rondom de collectieve identiteit, geschiedenis en toekomstperspectieven van Afro Nederlandse jongeren door middel van kunst en cultuur. Jong én oud kan er terecht voor een uniek aanbod aan West-Afrikaanse en Afrodiaspora dansstijlen en theatervormen.

Black Harmony is een Afro-Surinaamse muziekformatie die zich inzet voor zichtbaarheid en erkenning van Surinaamse Apinti en Kawina muziek. Dit doen de leden door middel van het verzorgen van workshops, onderzoeken van achtergrondinformatie over Afro-Surinaamse Apinti en Kawina, optredens en het maken van theatervoorstellingen.

Credits, cast & crew

artistieke leider Otmar Watson / eindregie Raymi Sambo / choreograaf Desta Deekman / muzikaal leider Orlando Ceder / script Sharona Maguette Diop / onderzoeker Britt-Marie van der Drift / spirituele context Kofi Orunmila & May Akoeba / samenwerkingspartners Het Black Heritage Festival is mede mogelijk gemaakt door o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuidoost), het Mondriaan Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds. De samenwerkingspartners zijn o.a. het Bijlmer Parktheater, Theater Zuidplein, Kunstlinie, Wereldmuseum, Pakhuis de Zwijger, New Metropolis Zuidoost, The Black Archives, CMNTY, Southeast Drumacademy, Black Harmony en Stichting Eternity Percussion.