Power of Passion (2+)

We Are On The Move
 • zo 7 jul
  12:00 - 12:30
  Coupé Decalé workshop
  Studiozaal 1
 • zo 7 jul
  15:00 - 16:00
  Middagvoorstelling
  Theaterzaal

De Power of Passion is een inspirerende dansvoorstelling gemaakt door Ivoriaanse dansers van “Les Genies de Babi” in samenwerking met Eva Scherpenisse. Met vrolijke livemuziek en het enthousiasme van de dansers prikkelen zij het publiek. Deze complete Afrikaanse dansvoorstelling in de dansstijl Coupé Décalé toont de geschiedenis en cultuur van deze Ivoriaanse dansstijl.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Power of Passion is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin de kracht van verbinden centraal staat. Een verhaal over een danseres uit Nederland die naar Ivoorkust reist om kennis te maken met de cultuur en dansstijlen van Ivoorkust. Hier ontdekt ze de kracht van de sloppenwijken. De Ivoriaanse dansers delen hun positieve energie en voeden Eva’s motivatie om zich deze dansstijl eigen te maken. Vol doorzettingsvermogen verbinden de dansers zich en delen samen hun passie: Power of Passion. 

Een voorstelling waarbij spectaculaire, energieke, krachtige en vrolijke dans centraal staat. Gevuld met humor, plezier en vooral een hoog dansniveau met veel acrobatische trucs. Power of Passion is toegankelijk voor iedereen vanaf 2 jaar oud. 

Programma

 • 12:00 -13:00 uur - Coupé Décalé dansworkshop (studio 1) | €15
  14:00 uur - inloop Power of Passion dansvoorstelling
 • 15:00 -16:00 uur - Power of Passion dansvoorstelling (theaterzaal) | €15 
  18:00 uur - inloop 2e Power of Passion dansvoorstelling
 • 19:00 - 20.00 uur - 2e Power of Passion dansvoorstelling (theaterzaal) | €15 

Over het gezelschap Power of Passion

Power of Passion is opgericht naar aanleiding van de eerste gezamenlijke dansvoorstelling met We Are On The Move, gemaakt door Eva Scherpenisse (Nederland) en de Ivoriaanse dansgroep Les Genies de Babi met hoofdchoreograaf Stephane Jean-Luc Tehe. De dansers van deze groep wonen in de sloppenwijk Abobo waar Nouchi (straattaal) wordt gesproken en op straat wordt gedanst. Deze dansgroep won meerdere prijzen zoals beste dansers in Ivoorkust op het gebied van Urban dansstijlen en namen deel aan verschillende tv-programma’s zoals Africans Got Talent en werden winnaars van de ‘Babi dance battle’. Wat hen uiteindelijk de naam ‘Les Genies de Babi’ (de genieën uit Abidjan) opleverde. De begeleiding is door live-percussionist Franck Ouattara. Eva Scherpenisse is een bekende danseres en dansdocent in Nederland die wereldwijd lessen verzorgd in Afrikaanse dans. Afgelopen jaar is zij voor het eerst op tournee geweest met haar zelfgemaakte dansvoorstelling ‘Power of Passion’

Over Eva Aya Dans

Danser Eva is geboren, opgegroeid en woonachtig in Nederland. Ze staat bekend als danseres die Afrikaanse dans beoefent. Zij is op dit moment 7 jaar werkzaam als danseres en dansdocent. Zij geeft in Nederland danslessen bij diverse dansscholen, maar ook op basisscholen, middelbare scholen en universiteiten. Daarnaast verzorgt zij regelmatig verschillende workshops in Nederland. Tijdens haar vele reizen naar diverse landen in Afrika deelt ze niet alleen haar enthousiasme maar vergaart ook kennis over de Afrikaanse cultuur, muziek, dans, normen en waarden, tradities en visies. Daarnaast heeft Eva wereldwijd veel opgetreden voor verschillende artiesten. In 2023 heeft zij voor de eerste keer als dansmaker gewerkt met het creëren van de dansvoorstelling ‘Power of Passion’.