Marcha Djoe & Kula Skoro

Marcha Djoe & José Tojo
KWAKU FESTIVAL
 • za 13 jul
  14:00 - 19:00
  Q's Kitchen | Food
  Buiten
 • za 13 jul
  14:00 - 19:00
  DJ Maddson
  Buiten
 • za 13 jul
  14:00 - 18:30
  Classic Games voor iedereen
  Buiten
 • za 13 jul
  15:30 - 17:00
  Marcha Djoe & Kula skoro
  Theaterzaal

We sluiten het herdenkingsjaar slavernijverleden af met een knaller. Marcha Djoe en haar kaseko band brengen samen met José Tojo van Kula Skoro een theaterconcert met verhalen van verzet en veerkracht en heel veel lobi ❤️

Marcha Djoe begon haar carrière als leadzangeres van de Aleke band Masanga 2000. Dat leverde een prachtig duet op met de bekende protestzanger Willy Patra getiteld FRI MI MOE FRI (we moeten vrij zijn want het is ons geboorterecht) dat oproept tot eenheid onder alle Afro-Surinamers.

Marcha Djoe ontpopte zich in de loop der jaren tot de koningin van het Surinaamse levenslied. In de latere hit 'D'da Anado' bekritiseert ze het Afrikaanse systeem van polygamie en zingt ze over mannen die weinig tot geen vermogen bezitten maar toch meerdere vrouwen tegelijk willen hebben.

Het is volgens de Aucaanse zangeres onacceptabel dat een man die zijn vrouw en kinderen niet naar behoren kan verzorgen, toch nog op zoek gaat naar meerdere vrouwen. Dat komt de vooruitgang van een volk niet ten goede. Dat komt de emancipatie niet ten goede, aldus de zangeres.

Voor Marcha draait het uiteindelijk om de liefde en healing of eigenliefde is daar een belangrijk onderdeel van.


Verhalende levensliederen

Geniet mee met de verhalende levensliederen van Marcha Djoe en haar formidabele kaseko band die extra kracht wordt bijgezet door de drummers en dansers van Kula Skoro. 

Dit programma is onderdeel van het Kwaku Festival. Toegang is alleen mogelijk met een geldig toegangsbewijs, verkrijgbaar via www.kwakufestival.nl/tickets

 

Bezoek je een voorstelling in onze theaterzaal? Verzeker je plek en reserveer! Heb je gereserveerd? Haal je kaarten dan uiterlijk een half uur van tevoren op bij de kassa. Kaarten die niet op tijd worden opgehaald, worden vrijgegeven aan bezoekers die zich daarvoor hebben aangemeld.

Programma

14.00 uur DJ Maddson / Buiten

14.00 uur Classic games voor iedereen / Buiten 

14.00 uur Q's Kitchen / Buiten

15.30 uur Marcha Djoe, José Tojo & Kula Skoro / Theaterzaal

Credits, cast & crew

Zang: Marcha Djoe Keyboard: Rayen Konoe Drums: Donnegy Spier en Jerayno Konoe Skratjie: Sadrik Derby Gitaar: Glenn Nelson Bas: Urbian Fräser Percussie & dans: Kula Skoro Regie: José Tojo Dramaturg: Rehana Ganga Sound engineer: Nadeem Ishaak Productieleider: Oela events

Bekijk onze thema's