©ElinevdVegt Photography

INGI

Gregory “Shaggy” Albertzoon
KWAKU FESTIVAL

INGI  – Gregory “Shaggy” Albertzoon

De voorstelling INGI, die onlangs te zien was tijdens het Julidans festival, staat opnieuw in ons theater tijdens het Kwaku festival. INGI is een zoektocht van in Nederland wonende Surinaamse inheemsen. Choreograaf Gregory “Shaggy” Albertzoon brengt een groep veelzijdige creatives uit verschillende kunstvormen samen om hun gedeelde roots en de tradities van hun voorouders, de eerste bewoners van Zuid-Amerika, te verkennen.

Vandaag de dag streven de inheemsen naar natuurbehoud en voeren een vaak oneerlijk gevecht voor bescherming van hun leefomgeving. Gregory behoort tot de generatie Surinamers die in Nederland zijn opgegroeid, maar voelt een sterke verbinding met zijn inheemse identiteit.

Via hiphop dans, zang en visual art worden in INGI oude tradities en karakteristieken (opnieuw) vormgegeven, ontleed, onderzocht en zo weer door en dóór gegeven. “Zodat we niet zullen vergeten, maar weten, het is geen indiaan, het is inheems. Columbus had het fout”. 

Over Gregory Albertzoon

Gregory Albertzoon was als hiphopdanser en choreograaf betrokken bij vele producties in binnen-en buitenland. Daarnaast is hij veelgevraagd host, MC en jurylid voor danswedstrijden en runt hij zijn eigen stichting Free&Style in Amsterdam-Zuidoost. 


Mariachi Fiesta Mexicana

In de middag maken we een uitstapje naar Mexico, waar het Mariachi Fiesta Mexicana ensemble de levendige, temperamentvolle en romantische muziek uit Mexico speelt met gevoel en virtuositeit. Leuk weetje: afgelopen zondag trad de muziekgroep samen met de Mexicaanse zangeres Ana Gabriel op in AFAS in Amsterdam. Mis het niet!


Doe mee met de Kizomba en Bachata workshop van Josh en Yazz!

Altijd al willen leren dansen op de zwoele ritmes van Kizomba en Bachata? Dit is je kans! Ervaren dansinstructeurs Josh en Yazz geven deze workshop waar iedereen welkom is, ongeacht je danservaring.

Kizomba Workshop

Kizomba, afkomstig uit Angola, staat bekend om zijn sensuele en vloeiende stijl. Tijdens deze workshop leer je de basispassen en ervaar je waarom Kizomba zo geliefd is over de hele wereld. Het is een intieme dans waarbij je samen met een partner op een rustige en ontspannen manier beweegt. Perfect om je dansskills te verbeteren en een gezellige tijd te hebben.

Bachata Workshop

Maar dat is nog niet alles! Naast de Kizomba workshop, geven Josh en Yazz ook een Bachata workshop. Bachata komt uit de Dominicaanse Republiek en staat bekend om zijn romantische en speelse karakter. Met zijn ritmische voetbewegingen en leuke, draaibewegingen is Bachata een perfecte dans om je hartslag te verhogen en je voeten in beweging te krijgen.

Beide workshops zijn toegankelijk voor iedereen. Meld je snel aan via de reserveer-knop en dans mee op de  klanken van Kizomba en Bachata. We zien je graag op de dansvloer!

Dit programma is onderdeel van het Kwaku Festival. Toegang is alleen mogelijk met een geldig toegangsbewijs, verkrijgbaar via www.kwakufestival.nl/tickets

 

Bezoek je een voorstelling in onze theaterzaal? Verzeker je plek en reserveer! Heb je gereserveerd? Haal je kaarten dan uiterlijk een half uur van tevoren op bij de kassa. Kaarten die niet op tijd worden opgehaald, worden vrijgegeven aan bezoekers die zich daarvoor hebben aangemeld.

Programma

14:00 uur DJ Harvey King op het plein

14:00 uur Classic games & bingo voor iedereen op het plein

15:00 uur Kims Party Schmink op het plein

15:00 uur Mariachi Fiesta Mexicana op het plein

15:00 uur Kizomba workshop / duur 60 minuten / Studio 1 

15:45 uur INGI - Greogory 'Shaggy' Albertzoon / Theaterzaal

17:00 uur Bachata workshop / duur 60 minuten / Studio 1

19:00 uur verwachte eindtijd programma

*Het tijdschema is onder voorbehoud, er kan lastminute altijd nog iets wijzigen.

Bekijk onze thema's