Mark Engelen

So Far So Good

Coproductie WAT WE DOEN & Theater Rotterdam
  • vr 10 nov
    20:00 - 21:30
    Theaterzaal
  • za 11 nov
    20:00 - 21:30
    Theaterzaal

Een opzwepende mix van theater en dans over framing en polarisatie.

De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een continue choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit.

Over de voorstelling

De voorstelling is het vervolg op Angry Young Men (theater met hiphop over leven aan de onderkant, in samenwerking met Winne) die won onlangs de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdproductie!

Ook in dit nieuwe project werken WAT WE DOEN en Theater Rotterdam intensief samen met jongeren die hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze dansen en bewegen mee in de voorstelling, gaan in gesprek met het publiek in de foyer en maken een driedelige miniserie over hun perspectief op tweedeling in de samenleving en framing in de media

Check hier de vierdelige miniserie Just Framed gemaakt in samenwerking met OPEN Rotterdam.

Let op: in deze voorstelling wordt gebruikt gemaakt van een stroboscoop.

“De adrenaline is voelbaar in deze theatrale reconstructie van coronarellen in Rotterdam.”

de Volkskrant ★ ★ ★ ★

Over WAT WE DOEN en Theater Rotterdam

WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, standup comedy en lezingen. Ze zijn altijd op zoek naar vormen die passen bij hun onderwerpen én publiek. Bekend van onder andere de voorstellingen Angry Young Men (2022), Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later (2021) en MOLLEN (2018 en 2021). 

Bij Theater Rotterdam maken ze theater, tonen theater en leiden de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa. Bij Theater Rotterdam ontmoeten verhalen uit de stad die van de wereld. Ze schijnen een licht op ieders verhaal en brengen zo mensen samen. Hier mengt dat wat ze kennen zich met experiment en wordt elke taal gesproken door het lichaam. Bij Theater Rotterdam kiezen ze voor kunst zonder labels. Van produceren tot programmeren, van talentontwikkeling tot educatie. Theater Rotterdam is de sector in het klein. Soms eigenzinnig, soms onvolmaakt, altijd onverwacht. 

So Far So Good is een coproductie van WAT WE DOEN met Theater Rotterdam. Zij vinden elkaar in de wens om het met theater en dans te hebben over brandende vragen in de samenleving.

Credits, cast & crew

In coproductie met: Theater Rotterdam / Tekst en regie: Floris van Delft / Choreografie: Donna Chittick / Artistiek advies: Alida Dors / Regieassistentie: Boyd Grund / Spel: Ghislaine van IJperen, Piet Kooij en Dennis Rudge / Dans: Leonarda Lovrekovic en anderen / Muziek: Simone Giacomini / Decorontwerp: Robin Vogel / Lichtontwerp: Mike den Ottolander / Kostuumontwerp: Sara Hakkenberg / Technische productie en lichttechniek: Remko van den Ende / Geluidstechniek: Jaap Schledorn / Uitvoering kostuums: Kostuumatelier Theater Rotterdam / Productieleiding: Elise de Fooij / Projectcoördinatie: Judith van Hemert / Coördinatie en begeleiding jongerenprogramma: Rachid Benhammou / Marketing en communicatie: Marloes Reuderink, Marisa Santos da Cruz en Špela Semion / Campagnebeeld: Foto: Mark Engelen en Ontwerp: Het Echte Werk / Zakelijke leiding: Aziza Sbiti / Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, VriendenLoterij Fonds / In samenwerking met: De Rotterdamse Douwers, Stichting Jongeren op Zuid (JOZ), Stichting Maaszicht, Stichting Samen Ondernemend Leren (SOL)