© Guido Bosua

Melomaniac

Rotterdams Philharmonisch Orkest i.s.m. bijlmer Parktheater
  • do 18 jan
    14:00 - 15:00
    Theaterzaal

Dansers, musici en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar in dat wat hen verbindt: de liefde voor muziek. Een unieke mix-concept dat garant staat voor een knetterende chemie tussen musici en dansers.

Muziek, zo doordringend dat je deze kunt voelen in je onderbuik, waardoor je wel moet bewegen. En laat dat nu net het geval zijn met muziek van de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dansers van Maas en blazers, strijkers en een slagwerker van het orkest zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken en verleiden elkaar tot interactie.

In 2014 voegden het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Maas theater en dans (ook uit 010) het beste van twee werelden samen. Ze creëerden een unieke cross-over waarin breakdance en 150 jaar muziek elkaar ontmoetten. 

De voorstelling is een mengelmoes van fantastische moves, goede muziek, maar geeft ook een persoonlijk beeld van enkele dansers en musici.

★★★★★ - I Love Theater
Melomaniac
© Guido Bosua

Credits, cast & crew

Concept, regie: Jolanda Spoel / Dans, spel: Akif Dalkiran, Tim Jansen, Remses Rafaela, Gerson Rafael, Gregory 'Shaggy' Albertzoon / Muziek: Hadewijch Hofland (viool), Annerien Stuker (viool), Leon van den Berg (altviool), Ricardo Neto (contrabas), Simon Wierenga (trompet), Remko de Jager (trombone), Adriaan Feyaerts (slagwerk) / Arrangeurs: Jeroen Geevers, Steven Verhelst / Kostuums: Dorine van IJsseldijk / Lichtontwerp: Jeroen Melsen / Artistiek advies: Martin Baai, Laura de Jong / In samenwerking met: Bijlmer Parktheater / Fotografie: Guido Bosua