©Yoko Haveman

Hush

De Dansers
  • wo 6 mrt
    13:00 - 14:00
    Theaterzaal

In Hush zoeken De Dansers troost in dans en muziek. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing. De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert.

Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, helpt het om er niet alleen voor te staan. 

De Dansers is een bewegelijke band van dansers en muzikanten vanuit Utrecht onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze staan bekend om hun ‘dansconcerten’: een mix van energieke moderne dans en livemuziek. Ze maken werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt.

Credits, cast & crew

Concept Guy Corneille, Josephine van Rheenen / Choreografie Josephine van Rheenen, i.s.m. spelers / LIVE muziek en dans Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt / Decor- en lichtontwerp Timme Afschrift / Kostuums Carlijn Petermeijer / Techniek Chieljan van der Hoek, Jorn Kortooms, Mees van Oosterhout / Dramaturgie Moniek Merkx / Productie Danae Bos / Zakelijke Leiding Miriam Gilissen / Marketing en publiciteit Lizzy Schreijer / Educatie Sanne Wichman / Acquisitie Frontaal Theaterbureau / Met dank aan Simon Mayer en Hannah Shakti Bühler