© Amanda Harput

Yanasei (6+)

Danstheater AYA
VOORJAARSVAKANTIE
 • di 20 feb
  14:00 - 14:45
  Dansworkshop door Marley Braaf
  Studiozaal 1
 • di 20 feb
  14:00 - 14:45
  Workshop totem maken door Teun Castelein
  Foyer
 • di 20 feb
  15:00 - 16:10
  Yanasei
  Theaterzaal

Een jongen wordt opeens wakker op een raadselachtige, onbekende plek. Hij ontdekt dat hij is terechtgekomen in Yanasei — een magische wereld, vol vreemde wezens. Eerst is hij bang voor alles wat nieuw is en wil hij terug naar huis. Langzaam leert hij het land kennen en nieuwe vriendjes maken. Maar ook in deze wereld zijn er stommerikken en tegenslagen. Voor hij rust vindt, zal hij eerst moeten afrekenen met iets uit het verleden wat hem blijft achtervolgen.

Yanasei (spreek uit: jan’ na see) is Sranantongo voor hiernamaals. Het is een poëtische/fantasievolle/droomrijke dansvoorstelling voor 6 jaar en ouder, die troost kan bieden aan iedereen die ooit een dierbare heeft verloren. Wanneer kinderen met verlies te maken krijgen, is dat vaak aangrijpend. Yanasei laat zien dat de dood bij het leven hoort, wat kan helpen om verdriet een plekje te geven. 

Programma

Gratis workshops | vooraf reserveren verplicht

Bij de voorstelling kun je voorafgaand aan de voorstelling meedansen of bouwen aan de Totem of Life tijdens de gratis workshops. Voor kinderen en families vanaf 6 tot 106 jaar oud. 
Graag wel vooraf aanmelden via de bovenstaande reserveer-knop. 

Dans workshop

In deze workshop ga je samen een nieuw bewegingsritueel maken met danser Marley Braaf met als thema het leven vieren! Aan het eind van de workshop krijgt de Totem of Life van de andere workshop-groep een rol in jullie zelfbedachte bewegingsritueel. 

Max. aantal deelnemers: 20 

Beeldende workshop: totem maken

Maak samen met kunstenaar Teun Castelein de Totem of Life en bedenk nieuwe symbolen en rituelen om het leven te vieren en degenen die niet meer fysiek bij ons zijn te eren op een feestelijke manier. Aan het eind van de workshop vormen de Totem of Life en de dansgroep een geheel en wordt het publiek verrast door jullie!

Max. aantal deelnemers: 15 

Praktische informatie

 • 14.00 - 14.45 uur: workshops
 • 15.00 uur: voorstelling
 • 16.00 uur: einde voorstelling & samen dansen
Workshop Totem of life
Workshop Totem of life

Credits, cast & crew

Ryan Djojokarso Concept/Choreografie/Regie / Thersa Bergmann, Mireia Varón Gallofré, Sam Corver, Shanice Redan, Simon Mual Performers / Shanice Redan Vocale arrangementen / Jorg Schellekens Muziek / Jappe Groenendijk Dramaturgie / Morgana Machado Marques Decorontwerp / Ate Jan van Kampen Lichtontwerp / Miek Uittenhout Kostuumontwerp / Heleen van Gigch Assistent artistiek / Asger Moeselaar, Titus Duitshof Techniek

Bekijk onze thema's