© Bowie Verschuuren

Yanasei (6+)

Danstheater AYA
VOORJAARSVAKANTIE
  • di 20 feb
    15:00 - 16:10
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Wanneer iemand overlijdt is dat ontzettend verdrietig. Want wat is doodgaan nou precies? Wat gebeurt er daarna met je? En hoe ga je om met het verdriet wat je voelt?

We bevinden ons op een magische plek waar de tijd sneller lijkt te gaan en soms juist heel langzaam. Yanasei (spreek uit: jan’ na seeee) is het land voorbij de beperkingen, het hiernamaals. Het is een Surinaams woord. Net als in de echte wereld blijkt het hiernamaals ook een plek van tirannen en obstakels die overwonnen moeten worden. Zoals in sprookjes en sagen waarin de jongens vaak de helden zijn. Maar wat gebeurt er als heldhaftigheid wordt toegeschreven aan meisjes? Welke hindernissen en moeilijkheden komen op hun pad en kunnen zij deze obstakels ook als een overwinning en iets moois zien?

In Yanasei zien we twee zussen die elkaar steunen, opkomen voor zichzelf, vechten tegen het onrecht, leren leven met de dood en alles willen doen en opgeven voor elkaar. Het verhaal begint als één van de zussen in Yanasei terecht is gekomen.

Yanasei
© Bowie Verschuuren

Credits

Choreografie en regie Ryan Djojokarso / Cast dansers, spelers, muzikanten en amateurs / Campagnebeeld Bowie Verschuuren  

Bekijk onze thema's