©Jean van Lingen

FATU

Kor Hoebe, Sezgin Güleç, Sandhya Hemai en Howard Komproe
Jeffrey Spalburg & Bijlmer Parktheater
  • zo 28 apr
    15:00 - 17:00
    Theaterzaal

Het nieuwe seizoen FATU is hier!! En je weet dat host Jeffrey Spalburg en DJ Phantom geen grappen maken en je seizoen na seizoen de beste comedians geven tijdens Bijlmer’s funniest night.

 

De gierende line-up bestaat uit niemand minder dan Kor Hoebe, Sezgin Güleç, Sandhya Hemai en Howard Komproe.

Kor Hoebe

Kor Hoebe is een cabaretier en comedian uit Amsterdam die eigenlijk maar weinig in Amsterdam is omdat hij door het hele land optreed. Hij lijkt op Boris Becker en ziet er uit als een Duitser, zo zegt hij ook zelf. Toch is hij half Nederlands en half Pools. Maar laten we daar verder niet over zeuren. 

Zijn talent en charme leverden hem de overwinning op bij het Studenten Cabaret Festival. Met zijn gevoel voor timing en passie weet hij moeiteloos publiek, journalisten en juryleden te boeien. Tegenwoordig vult hij comedyclubs met uitverkochte solovoorstellingen en is hij bekend van zijn grappige Instagram-filmpjes. Kortom, Kor Hoebe is een uniek podiumbeest waar we nog jaren van zullen genieten.

Sezgin Güleç

Sezgin is kersvers lid van Comedytrain. Voordat hij begon met comedy was hij overal waar hij kwam een virtuoos enfant terrible en toen hij begon met comedy in 2019 werd hij ons enfant terrible.

Op het podium laat hij weten dat er geen enkele ruimte meer is voor uitgespeelde typetjes, pretentieusheid of oneerlijkheid. Hij is regelmatig te vinden in Toomler of in de wijk die hem heeft gemaakt tot de alfa man die hij nu is: Hillesluis, Rotterdam-Zuid.

Sezgin tourde de afgelopen twee jaar door het land in het voorprogramma van Patrick Laureij en maakt nu zijn eigen show.

Sandhya Hemai

Nieuw fris comedytalent Sandhya kwam er op jonge leeftijd achter dat je pijn met humor kunt bestrijden. Haar liefde voor comedy verschoof zich al snel vanuit het publiek naar het podium. Dit aanstormend talent combineert middels keiharde observaties haar nuchtere Nederlandse kant met haar Hindoestaanse achtergrond.

Howard Komproe

Wanneer Howard Komproe, comedian, presentator & acteur, op twaalfjarige leeftijd tussen lenige ballerina's belandt, denkt hij zijn roeping te vinden. Maar bij gebrek aan danservaring wordt hij gedwongen om zijn talenten elders te ontwikkelen, en zo belandt hij op de toneelschool. Het duurt niet lang voordat hij zijn weg vindt naar Comedytrain via Eric van Sauers. Howard maakt indruk met zijn relaxte vertelstijl en ondeugende houding, waarmee hij vrijwel alles kan maken.

Heimwee naar het clubcircuit drijft hem naar de oprichting van FreshWagon, samen met Najib Amhali en Murth Mossel. Als soloperformer staat hij seizoenenlang in de Nederlandse theaters, maar zijn honger naar nieuwe projecten leidt tot de creatie van de LULverhalen: verhalen verteld door bekende en minder bekende mannen, als tegenhanger van de vaginamonologen.

Naast zijn theaterwerk vertolkte Howard in 2016 de rol van Pontus Pilatus in The Passion. Hij geeft workshops, presenteert, schrijft voor radio en tv, en is auteur van het boek De grens van de grap. Howard is tevens de bedenker van de onelinershow Padoem Patsss, waarvoor hij een tour deed en een tv-pilot ontwikkelde voor 3Lab op NPO 3, gevolgd door vier afleveringen voor BNN.

Howard's online serie "Komproeven", waarin hij traditionele gerechten vergelijkt met hun kant-en-klare varianten, bracht hem een wekelijkse column in het NRC. In 2018 en 2019 trad Howard op met de Carribean Combo in AHOY.

Ontdek meer

Credits, cast & crew

host Jeffrey Spalburg / dj Phantom / co-producent Bijlmer Parktheater

Bekijk onze thema's