Bijlmer Klassiek: Caribbean meets Classical

Stanley Clementina, Coraline Groen e.a.
Bijlmer Parktheater & Concertgebouworkest
  • zo 3 dec
    11:00 - 12:15
    Theaterzaal

Caribische muziekstijlen en Europese klassieke klanken botsen en mengen in een levendig concert 

Het Bijlmer Parktheater en het Koninklijk Concertgebouworkest slaan de handen weer ineen. Violiste Coraline Groen en multi-instrumentalist Stanley Clementina brengen een fascinerende mix van Europese klassieke muziek en authentieke muziekstijlen uit het Caribische gebied, zoals de séu, ceremoniële muziek van de plantages. Beide musici nemen collega’s mee, en er klinkt muziek van bijvoorbeeld Césaria Evora, George Gershwin, Joseph Haydn en Rudy Plaate. Geniet op 3 december van deze grensverleggende muziekmix in het Bijlmer Parktheater! 

Uitvoerenden

Stanley Clementina - gitaar, zang
Coraline Groen - tweede viool
Leonie Bot - tweede viool
Killian White - cello - academie 2023/2024
Frederik Boits - 2e plaatsvervangend solo-altviool
Melissa Fortes - zang

Bijlmer Klassiek

Bij Bijlmer Klassiek ontmoeten uiteenlopende muziekstijlen elkaar in een vrije dans met andere podiumkunsten. De bijzondere samenwerking tussen Het Concertgebouworkest en het Bijlmer Parktheater beleeft vanaf 1 oktober zijn tweede seizoen met opnieuw vijf concerten. Vijf edities waarin dansers, acteurs, schrijvers en musici van alle mogelijke stijlen, genres en achtergronden, samenwerken met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Door deze cross-overserie te omarmen nam het Concertgebouworkest in 2022 het stokje over van zijn altviolist Michael Gieler, die de reeks tien jaar lang organiseerde met het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost. Het afgelopen seizoen traden de artiesten tijdens Bijlmer Klassiek uit hun comfortzone voor uitverkochte zalen. 

Koninklijk Concertgebouworkest

Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort tot de absolute wereldtop. Het geeft jaarlijks zo’n 80 concerten in Het Concertgebouw en 40 op andere belangrijke podia. Daarnaast bereikt het orkest muziekliefhebbers wereldwijd met video’s, concertstreams, radio- en tv-uitzendingen en de cd’s en dvd’s op het label Concertgebouworkest Live. De Academie van het Concertgebouworkest leidt talentvolle jonge musici op, en in Concertgebouworkest Young komen verborgen talenten van 14 tot en met 17 jaar uit heel Europa samen.