Fotografie campagnebeeld: Atlynn Vrolijk | LFMC vormgeving campagnebeeld: Lamiae El Hajjaji | LFMC

Kings

RIGHTABOUTNOW INC.
  • wo 24 apr
    19:30 - 21:20
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

KINGS, de bejubelde voorstelling van Made in da Shade uit 2005, komt terug. Nu gemaakt door een nieuwe generatie makers van RIGHTABOUTNOW INC. 

Leila is jong, mooi, slim... en dood. In KINGS stappen drie spelers de boksring in om het verhaal over haar moord uit de doeken te doen.

Schrijvers Djamel Bara en Maarten van Hinte hebben de voorstelling gebaseerd op een waargebeurd verhaal in een banlieue waarbij een jongen verklaarde zijn beste vriend vermoord te hebben om de eer van zijn zus. Daarnaast lieten Bara en van Hinte zich inspireren door de documentaire When We Were Kings over bokslegende Mohammed Ali.

Het idee voor deze voorstelling is ontstaan vanuit de brede behoefte aan een nieuw repertoire, aan een legacy die divers, toegankelijk en in beweging is. Anders dan in 2005 worden alle mannelijke personages in KINGS nu gespeeld door vrouwen. We zien hoe toxic masculinity eindigt in een moord. Het verhaal heeft de afgelopen 20 jaar aan relevantie gewonnen. De vriendinnen re-en deconstrueren het beeld van mannelijkheid versus vrouwelijkheid. Onder meer door Me2, de protesten in Iran en het maatschappelijke gesprek in Nederland over intersectionaliteit is KINGS actuelere dan ooit. 

Soundtrack 

De soundtrack van de voorstelling werd in 2005 geproduceerd en gemixt door The Flexican, DJ en producer (Flinke Namen) met gastvocalisten als Flinke Namen, Typhoon, Rfx, Pete Philly, Big Boy Caprice, Blaxtar en Juiceisdunaam. De soundtrack is uitgebracht door Made in da Shade. Luister via deze button

Opnieuw wordt er een bijbehorende soundtrack gemaakt, nu onder leiding van interdisciplinair creatief collectief LFMC (Lowrey Foley McClane) i.s.m. Noah’s Ark (platenlabel), geproduceerd door Josephine Zwaan. De line-up van het album bestaat – net als in de huidige voorstelling - uit alleen vrouwelijke artiesten. 

Over RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.)

RAN INC. maakt een nieuwe generatie makers en artiesten zichtbaar met de productie van evenementen, tentoonstellingen en sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. De organisatie coacht opkomende kunstenaars uit verschillende (sub)culturen en disciplines, van muziek, hedendaagse kunst tot dans en theater.

Credits

regie Ritzah Statia en Kaja van Bruggen / spel Cripta Scheepers, Rabina Khatun Miya, Rosa Weekers / script Djamel Bara / bewerking script Maarten van Hinte / begeleiding Marjorie Boston en Maarten van Hinte / techniek Sem ten Haaf / context en educatie Tomas Leijen / decorontwerp John Lippens, Koen Jantzen, Staalwolf & Lightning / productie Sterre Nacca / publiciteit Emily Perez / fotografie campagnebeeld Atlynn Vrolijk | LFMC / vormgeving campagnebeeld Lamiae El Hajjaji | LFMC