text

Herfstvakantie in het Bijlmer Parktheater 2022

Het is alweer bijna herfstvakantie! In de week vanaf zaterdag 15 t/m zondag 23 okt 2022 staan heel veel fijne voorstellingen voor kids op het programma: films en theater. Lees hier meer over de voorstellingen en bekijk de trailers.

 

Kijk voor nog veel meer familie- en jeugdvoorstellingen in onze theateragenda.


 

Taartrovers Film Festival

Taartrovers Film Festival is er speciaal voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Bij Taartrovers kijk je spannende, grappige en ontroerende films die met veel liefde en aandacht gemaakt zijn. Je kijkt een filmprogramma met verschillende korte films of 1 of 2 langere films achter elkaar. Er zijn programma’s voor peuters en kleuters maar ook voor kinderen van zeven. Er is animatie, live action en documentaire.

Na de film ga je op onderzoek uit in ons Lab. Hier vind je installaties waarmee je al je zintuigen kunt inzetten. Speel met licht, maak een flipperkast of breng auto’s in beweging met stop motion. Ga hink-stap-sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje op je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding.

Op het Taartrovers Film festival programma staan de volgende voorstellingen: Twist & Turn! (2+), Slak en de Walvis (2+), Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet! (3+) en Kabam! (4+).

 

Twist & Turn! (2+)

ZA 15 okt | 10.30 uur

Samen bekijken we zesverschillende swingende films met ruimte om mee te bewegen. Je gaat kijken naar: Danse Serpentine, Sally, Surprise Boogie, Les six soeurs Dainef, Virtuos Virtuell en tenslotte My Happy End. Een ding is zeker, bij dit programma blijf je niet stilzitten! Hoe lang weersta jij de boogiewoogie?

Meer Info & Tickets

 

Slak en de Walvis (2+)

ZA 15 okt | 11.30 uur

De makers van De Gruffalo en Het Kind van de Gruffalo maakten een nieuwe film over een kleine slak die op reis wil om de grote wereld te ontdekken. Maar als reislustige slak kom je niet zo ver. Op een dag vindt Slak een oplossing. Hij lift mee op de staart van een walvis!

Meer Info & Tickets

 

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet! (3+)

ZA 15 okt | 12.30 uur

Bij de films van dit programma is heel veel te zien. Het is net een uitbundig zoek-prentenboek-in-beweging met films waarin je van alles kunt ontdekken. We kijken naar de films: Maly Cousteau, Tér, Dingen, When Cities Fly en Bimo Xinglüen. Kom en kijk je ogen uit!

Meer Info & Tickets

 

Kabam! (4+)

ZO 16 okt | 13.30 uur

Kabam! is er voor alle kinderen die soms knikkende knieën krijgen, kriebels in hun buik of een bonkend hart. Eigenlijk voor iedereen die wel eens bang is. Bang voor het gat in het zwembad, voor grote mensen die voordringen in de winkel, die gekke broek die je aan moet… wie is er nou eigenlijk nooit bang?  Niemand toch?!

Meer Info & Tickets

 


 

Verder te zien in de herfstvakantie!

Als het sneeuwt (2+)

DI 18 okt | 15.00 uur

Als het sneeuwt is een aanstekelijke, grappige voorstelling over de droom van de reiziger. Vooraf de voorstelling is er een speciale voorleeshoek vanaf 14.30 uur in de foyer met Jeritza Toney en kun je je eigen vlag maken!

Meer Info & Tickets

 

Cinekid Festival komt eraan!

Laat je verwonderen op Cinekid Festival 2022! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer.

Kom deze herfstvakantie naar de 36ste editie van Cinekid Festival in het Bijlmer Parktheater. Op 19 oktober kijk je hier de mooiste films en series, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab en steek je zelf je handen uit de mouwen bij de workshops.

Programma vanaf 10.00 uur in foyer, studio's en de theaterzaal

11.00 - 12.00 uur Hoofd in de wolken (4+)
Ontdek nieuwe werelden met deze zes mooie, grappige en avontuurlijke korte films, speciaal geselecteerd voor de allerkleinsten!

13.00 - 14.00 uur Totem (6+)
Om in Nederland te kunnen blijven krijgt elfjarige Ama hulp van een reusachtig stekelvarken.

15.00 - 16.00 uur Totem (6+)
Om in Nederland te kunnen blijven krijgt elfjarige Ama hulp van een reusachtig stekelvarken.

Meer Info & Tickets

Cinekid festival Bijlmer Parktheater 2022

 

Hotel Hierwaardaar (8+)

DO 20 okt | 15.00 uur

Hotel Hierwaardaar, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen. Vier verdwaalde figuren belanden in de lobby en proberen zich thuis te voelen tussen dansende vissen, plagend meubilair en stormende muren. Hotel Hierwaardaar is tegelijk grappig en bevreemdend, maar stiekem ook verbazingwekkend herkenbaar. Kom wat eerder en knutsel je eigen vlag!

Meer Info & Tickets