©Marion Visser

Bij ons groei je op tot nieuwe maker!

Ons theater is de plek om jouw artistieke dromen waar te maken. Als aanstormend talent krijg je bij ons de mogelijkheid om te groeien en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Of je nu acteur, regisseur, docent of interdisciplinair performance artist wilt worden. Ben je al een nieuwe maker: geef je op voor het traject Hoge Ogen!

 

Podiumkunsten in de breedste zin van het woord zijn onze passie. Wij bieden jou de doelgerichte tools en vaardigheden die nodig zijn om jouw creatieve visie te realiseren. Stap binnen in ons theater en maak je dromen waar!

Nu al enthousiast en direct contact opnemen? Gido Broers helpt jou verder.

Nu al enthousiast en direct contact opnemen? Gido Broers helpt you verder. 

Reageer meteen

Jouw verhaal, jouw kunst: inspiratie en groei bij Bijlmer Parktheater

Bijlmer Parktheater brengt mensen samen die gelijkgestemd zijn, mensen met dezelfde passie voor kunst zoals jij. Wij dagen je uit, inspireren en stimuleren je om samen te werken met andere makers en talenten. Wij begeleiden jou hierbij door middel van educatie, informatie en podiumervaring.

Bekijk op deze pagina ons uitgebreide talentontwikkelingtrajecten voor jong en ouder die jou wegwijs maken binnen de kunstsector.

Talentlab 2023-2024

Talentlab is DE plek voor de nieuwe generatie theater creatives (18+). Denk je na over een kunstvakopleiding? Zoek je coaching voor jou eigen artistieke route? Ontwikkel je bij Talentlab!

Bij Bijlmer Parktheater krijg je de mogelijkheid om het professionele kunstenveld te ontdekken en onderzoeken op kansen voor jouw ontplooiing. We maken je wegwijs in de hedendaagse theaterpraktijk
die vaak bestaat uit een combinatie van maken, spelen en doceren.

Speciale masterclasses en eindpresentaties

We werken samen met verschillende kunstvakopleidingen en bieden speciale Masterclasses aan in, onder andere, scenario schrijven, regie, maken vanuit vormgeving en interdisciplinair maken. De wekelijkse theaterlessen vormen de rode draad, de masterclasses verrijken het programma en voeden je ontwikkeling en kennis.

We bezoeken inspirerende performances van verschillende interdisciplinaire makers bij het Bijlmer Parktheater. We sluiten het seizoen af met eindpresentaties waarin alle onderdelen van het leerproces samenkomen. Het Hoge Ogen Festival voor Talentlab deelnemers en Nieuwe Makers van Bijlmer Parktheater vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024.

Praktische informatie

Kick-off: woensdag 1 november ‘23 | 19.30 - 22.00
Wekelijkse lessen: woensdag 19.30 - 22.00
Aantal lessen: 30
Locatie: Bijlmer Parktheater
Lesgeld: € 100,-* / € 150,- (*studenten en personen met een minimuminkomen)
Eindpresentatie: Hoge Ogen Festival - 25 & 26 mei 2024

Meld je aan via: gbroers@bijlmerparktheater.nl

Dit project is een initiatief van het Bijlmer Parktheater in samenwerking met Kunstvakopleidingen AHK, HKU en Artez.

Meedoen met Talentlab 2023-2024?

Meld je aan bij Gido Broers via deze button Ik doe mee met Talentlab

Kick-off op woensdag 1 november 2023 19.30- 22.00 uur

Wekelijkse lessen op woensdag 19.30-22.00 uur

Aantal lessen 30

Locatie @ Bijlmer Parktheater

Lesgeld €150.- 

Eindpresentatie tijdens Hoge Ogen Festival op 25 en 26 mei 2024. 

Hoge Ogen 2023

Het Bijlmer Parktheater is een plek waar verhalen verteld, gemaakt en geboren worden. Daar zijn we trots op. We zijn altijd op zoek naar nieuwe geluiden zodat verschillende achtergronden en culturen elkaar kunnen ontmoeten en versterken. Om (nieuwe) verhalen te blijven creëren werken wij met startende bi-culturele makers aan nieuw repertoire en representatie in het kunstenveld. Welkom bij Hoge Ogen: het traject voor de nieuwste makers.

Nieuwste makers traject

Elk jaar nodigen wij een selectie nieuwe makers uit om hun voorstel te pitchen voor ons nieuwe makers traject: Hoge Ogen. Tijdens dit traject krijgen makers de kans om samen met een team van professionals uit verschillende vakgebieden te bouwen aan je eigen voorstelling. Je gaat op zoek naar je eigen identiteit als maker.

Samen met een team van professionals uit verschillende vakgebieden ga je bouwen aan je eigen voorstelling. Je gaat op zoek naar je eigen identiteit als maker. Wie ben je? Wat beweegt je? Welk verhaal wil je vertellen en hoe kan je jouw culturele achtergrond verwerken in een voorstelling? Er is alle ruimte om te experimenteren, onderzoeken, vallen en opstaan.

In enkele weken werk je toe naar een korte proeve, waarin je jouw ideeën uitprobeert en vormgeeft. We sluiten het traject af met het Hoge Ogen Festival, waar je jouw voorstelling (in wording) aan het publiek laat zien.

We bieden repetitieruimte, coaching, financiële ondersteuning en het belangrijkste: een podium. Zo organiseren we elk jaar samen met Frascati, Tolhuistuin, Meervaart en Podium Mozaïek het Town Tales festival, een driedaags theaterfestival waar de Hoge Ogen voorstellingen ook gespeeld worden.

Wil je Hoge Ogen gooien? of heb je vragen? Reageer via deze button Aanmelden Hoge Ogen

 

Onze recente nieuwste makers zijn Cheyenne "Toney" Herdigein en Michael Wanga.