Nene vertelt Tru Tori

Eveline Wielzen / Stichting Joyful Almere
  • za 9 mrt
    19:00 - 20:30
    Theaterzaal

Nene vertelt tru tori is meer dan een voorstelling; het is een krachtige herinnering aan ons gezamenlijk erfgoed en de noodzaak van voortdurende reflectie en dialoog.

Laat je meeslepen door de indrukwekkende voorstelling Nene vertelt tru tori, gebaseerd op het gelijknamige boek geschreven door Eveline Wielzen. Onder de artistieke leiding van Eveline Wielzen en gepresenteerd door de theatergroep Nene vertelt tru tori, brengt deze voorstelling een aangrijpend verhaal naar het podium in het kader van 160 jaar afschaffing van de trans-Atlantische slavernij in Suriname en de Nederlandse koloniën.

Het verhaal volgt Solelie en haar lijfwacht Djaja uit Ghana, die zijn geronseld en gevangengenomen om als slaven naar Suriname te worden verscheept. Hun reis is doordrenkt met onmenselijke gruwelijkheden. Eenmaal in Suriname aangekomen, worden ze verkocht aan masra Jacob Munt. De voorstelling weeft een krachtige vertelling door de tijd heen, waarbij muziek, zang en dans de sfeer van die periode oproepen.

Deze voorstelling neemt het publiek mee op reis, waarbij de kenmerkende elementen van de tijd tot leven komen door de authentieke muziek, zang en dans. Na de voorstelling is er gelegenheid om met de acteurs en gespreksleiders in gesprek te gaan, waardoor een verdiepende dialoog ontstaat rondom het krachtige thema van de voorstelling.