Hoge Ogen ©Marion Visser

Hoge Ogen: Artist Talk incl. soep

Met Patrick Ribeiro, Sheree Lenting, Milou Brockhus, Elike Roovers

Tijdens het Hoge Ogen weekend kun je niet alleen mooie voorstellingen van nieuwe makers zien, maar kun je ook aanschuiven bij een aantal inspirerende gesprekken. Stap binnen, geniet van een kom heerlijke soep (inbegrepen) en laat je inspireren!

In deze Artist Talk hoort Hoge Ogen host Yamani Blackman, nieuwe theatermakers Patrick Ribeiro en Sheree Lenting uit over hun ‘hopes, dreams & ambitions’.

Wat hebben nieuwe makers nodig om succesvol te kunnen zijn? Wat drijft nieuwe makers en hoe worden ze gevormd door trajecten als deze? Milou Brockhus (Theater Zuidplein) en Elike Roovers (Frascati) schuiven aan op de bank, die delen hoe productiehuizen te werk gaan met het selecteren en begeleiden van (nieuwe) makers. Zowel Frascati als Theater Zuidplein hebben trajecten waarin ze nieuwe makers van idee tot podium begeleiden. 

Maar waar letten deze productiehuizen zoal op bij het selecteren van (nieuwe) makers en weten mensen met ideeën deze huizen voldoende te vinden? Hoe ‘op maat’ zijn de trajecten precies? En kunnen de productiehuizen misschien van elkaar leren m.b.t. het begeleiden en faciliteren van nieuwe makers? We bespreken het allemaal tijdens de Talk.


 
 
 
 

 

Programma

Deze double bill is onderdeel van het Hoge Ogen-weekend. Bekijk het volledige programma, klik op de titels voor meer informatie en tickets. 

Vrijdag 24 mei

19.00 uur Artist Talk incl. soep

Host Yahmani Blackman met Patrick Ribeiro, Sheree Lenting, Elike Roovers, Milou Brockhus

20.00 uur RAIS van Naomie Pieter (Double Bill)

20.45 uur première Unborn van OTION (Double Bill)

 

Zaterdag 25 mei

19.00 uur Artist Talk incl. soep

 Host Yahmani Blackman met o.a. Cheyenne Toney, Rohiet Tjon Poen Gie

20.00 uur Talentlab

 Met o.a. Valerie Jane, Aretha-Pam Anpong en Lieke Witteveen

 

Over Hoge Ogen

In het Hoge Ogen traject biedt Bijlmer Parktheater startende podiumkunstenaars (zowel autodidacten als afgestudeerden aan kunstvakonderwijs) ondersteuning in de ontwikkeling van hun makerschap. We bieden een veilige ruimte voor research naar verschillende verhaalstijlen, disciplines en expertises.

Als grootstedelijk theater in Zuidoost zoeken we naar nieuwe verhalen en nieuwe perspectieven die de diversiteit van Amsterdam weerspiegelen. Tweejaarlijks krijgen onze Hoge Ogen makers, de residenten van ons huis en daarbuiten, de ruimte om werk te tonen.

Tijdens Hoge Ogen komt iedereen samen. Als bezoeker dompel je je onder in talent, ga je in gesprek met makers en programmeurs over talentontwikkeling in het theaterveld. Wil je meer lezen over Hoge Ogen klik hier