Hoge Ogen: RAIS & UNBORN (Double bill)

Naomie Pieter
Double Bill
  • vr 24 mei
    20:00 - 21:30
    Let op: beperkt aantal kaarten beschikbaar!
    Studiozaal 1

Stap binnen in een wereld van transformatie en zelfontdekking tijdens onze double bill theatervoorstellingen bij het Bijlmer Parktheater! 

RAIS is samen met Naomie Pieter ervaren hoe het is om weer te herinneren wat we zijn vergeten. 

RAIS - Roots in het Papiaments - is een uitnodiging van Naomie Pieter om samen de Herinneringsboom te creëren. RAIS is een reactie op de 'Boom van Vergetelheid' (The Tree of Forgetfulness).

Naomie deed dansonderzoek naar transformatie en naar de voorouderlijke connectie tussen Salvador (Bahia) en Curaçao. RAIS is hier het resultaat van. Spiritualiteit, beweging ritme: laten we samen de transformerende kracht van gemeenschap en verbinding ervaren.

Over Naomie Pieter

Naomie Pieter is een queer, antiracistische activist, performancekunstenaar en choreograaf, wiens artistieke praktijk is gebaseerd op publieke participatie en transformatie vanuit Afro-spiritualiteit. 

 


 

Unborn

UNBORN verkent zo persoonlijke transformatie en bevrijding en stelt vragen als: Wat of wie beïnvloedt mijn transformatie en hoe kan ik bewust afstand doen van oude versies van mezelf?

Na het succes van De Foetushemel (2023) bundelen Ulrike Quade Company en OTION (Guillermo Armand Blinker) opnieuw hun krachten voor UNBORN, een intiem theatraal concert waarbij ambient neo-soul, R&B, hiphop en inheemse ritmes samensmelten.

UNBORN biedt een moment van reflectie en nodigt je uit op een ontdekkingsreis waar spiritualiteit, muziek en projecties samenkomen. Waarbij de leidende vraag luidt: "Am I breaking down or unfolding?" 

Geïnspireerd door transformatieprocessen en bovenmenselijke perspectieven, brengt UNBORN verwarring, melancholie, vreugde, weerstand en overgave samen tot een symfonie van menselijke emotie. Het is een poëtische introductie tot een spirituele reis van ontdekking en groei, waarbij je wordt uitgenodigd om samen met OTION door zijn innerlijke universum te reizen.

Over Guillermo Armand Blinker, alias OTION

OTION – Master of Sceneries, is een veelzijdige kunstenaar uit Amsterdam met een academische achtergrond in de podiumkunsten (LMIPA en, Codarts). Zijn meest recente werken zijn onder anderen: Tijd Zal Ons Leren (HNT), Frekti Singi (Amsterdam Museum), en Ripple - Opera Forward Festival (Nationale Opera en Ballet). Zijn werk bestaat uit songs/composities, live performances en meditatieve sound journeys.

Over Ulrike Quade Company

Ulrike Quade Company combineert poppenspel, beeldend theater en robotica met muziek, dans en multimedia tot magische en beeldende poëtische voorstellingen. We gebruiken mythes en verhalen uit het verleden als inspiratiebron voor de toekomst. Vaak laten we daarbij de realiteit los om veelvormige nieuwe werelden te creëren waarin ons publiek zich kan onderdompelen. Zo verbeelden we een mogelijke toekomst en onderzoeken we de veranderingen die nodig zijn op weg naar een gelijkwaardige en inclusieve samenleving.

Programma

Deze double bill is onderdeel van het Hoge Ogen-weekend. Bekijk het volledige programma, klik op de titels voor meer informatie en tickets. 

Vrijdag 24 mei

19.00 uur Artist Talk incl. soep

Host Yahmani Blackman met Patrick Ribeiro, Sheree Lenting, Elike Roovers, Milou Brockhus

20.00 uur RAIS van Naomie Pieter (Double Bill)

20.45 uur première Unborn van OTION (Double Bill)

 

Zaterdag 25 mei

19.00 uur Artist Talk incl. soep

 Host Yahmani Blackman met o.a. Cheyenne Toney, Rohiet Tjon Poen Gie

20.00 uur Talentlab

 Met o.a. Valerie Jane, Aretha-Pam Anpong en Lieke Witteveen

Over Hoge Ogen

In het Hoge Ogen traject biedt Bijlmer Parktheater startende podiumkunstenaars (zowel autodidacten als afgestudeerden aan kunstvakonderwijs) ondersteuning in de ontwikkeling van hun makerschap. We bieden een veilige ruimte voor research naar verschillende verhaalstijlen, disciplines en expertises.

Als grootstedelijk theater in Zuidoost zoeken we naar nieuwe verhalen en nieuwe perspectieven die de diversiteit van Amsterdam weerspiegelen. Tweejaarlijks krijgen onze Hoge Ogen makers, de residenten van ons huis en daarbuiten, de ruimte om werk te tonen.

Tijdens Hoge Ogen komt iedereen samen. Als bezoeker dompel je je onder in talent, ga je in gesprek met makers en programmeurs over talentontwikkeling in het theaterveld. Wil je meer lezen over Hoge Ogen klik hier

Credits, cast & crew

Maker & performer Naomie Pieter / Performer Noëlgel Pinedo