©Mark Bolk

233 ℃

Rose Stories
 • do 8 feb
  20:00 - 21:15
  Combi-ticket met promocode OSCAM233
  Theaterzaal
 • vr 9 feb
  20:00 - 21:15
  Theaterzaal

Voorafgaand aan de voorstelling 233 ºC op donderdag 8 februari, kun je naar de Speak Session City in Sync: Living Together in OSCAM (Bijlmerplein 110 in de Amsterdamse Poort). Verwacht een prikkelend panelgesprek, drinks, Surinaamse food en tunes.

Koop nu je combi-ticket voor donderdag 8 februari met promocode OSCAM233 en kom naar Speak Session en de voorstelling. Laat je inspireren! 

Abdel Daoudi’s nieuwe voorstelling 233 ℃ duikt diep in depressie en verlangen naar verbinding.

Naomi (Urmie Plein) woont in een buitenwijk waar buren op zichzelf zijn gericht. Haar zoon Jason (Dalorim Wartes), geteisterd door psychoses, zoekt troost in zingen en vuur. Jasons komst brengt een golf van onrust in de wijk. De dementerende Judith (Nanette Edens) zoekt haar hondje, Milo en Ferhat (Justus van Dillen en Harun Balci) belanden in een relatiecrisis, en Thalia (Tara Hetharia) probeert haar huis nat te houden wanneer het vuur steeds groter wordt.

Wat doe je als wegkijken geen optie meer is? Wie is waar verantwoordelijk voor? En hoe vind je elkaar als iedereen vooral met zichzelf bezig is? 233 ºC belicht een eenzame gemeenschap die afglijdt in individualisme. Maar als je de verbinding met je omgeving verliest, verlies je uiteindelijk ook de verbinding met jezelf.

Regisseur Abdel Daoudi sloeg de handen ineen met schrijvers Elly Scheele en Maxine Palit de Jongh. 233 ºC is voor hem een persoonlijk verhaal met zijn psychose gevoelige broer:

"Ik geloof niet dat zijn pijn alleen een biologisch defect is. Net als iedereen zoekt hij verbinding, wil hij van waarde zijn, een doel hebben. Met het maken van deze voorstelling heb ik geprobeerd mijn broer wat beter te begrijpen.”

Programma

Op 8 februari presenteren ROSE Stories x OSCAM: Speak Session ‘City in Sync: Living Together’: verwacht een prikkelend panelgesprek, drinks, Surinaamse food en tunes.

Onder leiding van Charisa Chotoe, presentator en verslaggever (o.a. NPO 3) gaan we met Harsono Sokromo, Wouter Pocornie en Dija Kabba dieper in op een van de belangrijke thema’s van 233 ºC: hoe kunnen je met de mensen in de buurt waarin je woont verbinden en er voor elkaar zijn en waar botst dit met je eigen belangen.

Harsono Sokromo is community builder bij De Nieuwe Meent, Dija Kabba, is Zuidoost's eigen podcastmaker en oprichter van een audio-collectief, eerder betrokken bij ‘Women Make The City’ en ‘Women Make South East’  en Wouter Pocornie, architect die de gemeenschap als opdrachtgever ziet en kritisch is over de verloren stem van bewoners in stadsontwikkeling, ook in de Bijlmer.

Datum

Donderdag 8 februari 

Combi-ticket

Koop nu je combi-ticket met promocode OSCAM233 en kom naar Speak Session en de voorstelling. Laat je inspireren en kom ook! 

Tijdschema

18:00 - 18:30 uur – welkom

18:30 - 19:15 uur – panel talk met Harsono Sokromo, Wouter Pocorni en Dija Kabba, o.l.v. Charissa Chotoe

19:15 - 19:30 uur – snack/bites

19.30  uur – lopen richting Bijlmer Parktheater

Locatie

Dit panelgesprek vindt plaats @ OSCAM, Bijlmerplein 110 in de Amsterdamse Poort

Over Abdel Daoudi

(Den Haag, 1985) is sinds 2021 een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties en maakt regelmatig voorstellingen bij Theater Oostpool. Voor Daoudi is theater een politieke arena: een plek waar we door middel van kunst kunnen reflecteren op een wereld die hard en meedogenloos kan zijn. Vorig seizoen regisseerde hij het lovend ontvangen Geschiedenis van Geweld, naar de autobiografische roman van Edouard Louis. De voorstelling kreeg zowel in NRC als de Volkskrant een plek in de top 10 beste voorstellingen van het seizoen en acteur Eelco Smits won de Louis d’Or.

Credits, cast & crew

Concept & regie Abdel Daoudi / Concept & tekst Elly Scheele en Maxine Palit de Jongh met bijdragen van George Tobal / Cast Dalorim Wartes, Urmie Plein, Justus van Dillen, Harun Balci, Lotte Driessen, Nanette Edens, Tara Hetharia / Dramaturgie Liet Lenshoek / Regieassistent Luna Hoens / Kostuum Dymph Boss / Decor Merel de Vroome / Licht Varja Klosse / Productie Lynn Meijer / Techniek Roy van Zon, Joris Engering / Muziek Kaspar Schellingerhout / Beeld Studio Benning & Gladkova / Vormgeving Anoep Chowhari / Nagesprekken Floor Boschhuizen