233 ℃

Rose Stories
 • do 8 feb
  20:00 - 21:15
  Theaterzaal
 • vr 9 feb
  20:00 - 21:15
  Theaterzaal
 • Exclusief online transactiekosten €1,50

Een vlammende mozaïekvertelling over samen leven, verbinding voelen en het vinden van geluk.

233 ℃ is een vlammende mozaïekvertelling over samen leven, verbinding voelen en het vinden van geluk. Wanneer de 31-jarige depressieve Jason bij zijn onlangs gescheiden moeder Naomi intrekt, wordt de stille, stadse buitenwijk heftig opgeschud. Jason heeft waanbeelden, en bezweert deze door ’s nachts luidkeels te zingen en spullen in de fik te steken. Voor hem is niets zo rustgevend als vuur. De hele buurt, inclusief het uitgebluste yuppenstel, de succesvolle queer zakenman, de moeder van de huilbaby en de ongelukkige huisvader, wordt opeens gedwongen om met elkaar te communiceren en zich te verhouden tot Jason, en nog belangrijker: tot hun wijk. De plek waar de anonieme buurt- genoten het liefst stilletjes langs elkaar heen leefden, is verworden tot een hysterische micro-samenleving waarin ze niet meer om elkaar en de buurjongen heen kunnen. Regisseur Abdel Daoudi (Geschiedenis van Geweld) en ROSE stories (Melk & Dadels) brachten in één writersroom drie inspirerende, sprankelende schrijf- talenten bij elkaar: Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh, die met Sterrenfik het portret schetsen van een verwarde samenleving, doorgedraafd in individualisme, die een manier moet vinden om samen te leren leven en geluk te vinden in verbondenheid.

Regisseur Abdel Daoudi (Geschiedenis van Geweld) en ROSE stories (Happy in Holland) brachten in één writersroom drie inspirerende schrijftalenten bij elkaar om 233℃  vorm te geven. Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh creëerden vervolgens samen met Daoudi dit verhaal, dat ons op rauwe en poëtische wijze toont hoe de mentale gezondheidscrisis ons op menselijk niveau allemaal raakt.

Credits

Concept & Regie Abdel Daoudi / Concept & Tekst Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh / Spel Dalorim Wartes, Urmie Plein e.a.