LEVEN

George & Eran Producties / Club Classique
  • vr 19 apr
    20:00 - 21:15
    Theaterzaal

Je bent jong en stuitert van de ene gebeurtenis naar de andere. Alles wat je meemaakt is groots, groter dan het leven zelf. Totdat het leven je keihard inhaalt.

Jeugdvrienden Adam Kissequel en George Tobal vertellen in LEVEN over hun bijzondere vriendschap met Roos, een meisje dat ze tijdens een treinreis ontmoeten. We leren drie jongeren kennen die vol overgave in het leven staan. Geen minuut wordt verspild. Ze voelen de kracht van vriendschap en liefde. Maar wanneer hun reis een onverwachte wending neemt waardoor ze elkaar dreigen te verliezen, moeten ze zich opnieuw verhouden tot elkaar, tot het leven en tot het verlies dat het met zich meedraagt.

LEVEN toont menselijkheid in al haar facetten. Waar emoties zich niet in woorden laten vangen, klinkt strijkkwartetmuziek van onder anderen Borodin, Britten en Ravel, gespeeld door de musici van het jonge, avontuurlijke Club Classique. Het maakt LEVEN tot een dynamische ervaring van woord, emotie en klank.

Over George & Eran Producties

George & Eran Producties is een theatergezelschap waarvan George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël het hart vormen. Zij produceren nieuwe, zelfgeschreven stukken die een menselijk gezicht geven aan grote thema’s in de buurt, de stad, het land en de wereld. 

Met humor en zelfspot maken ze brandende kwesties die ieders dagelijks leven kunnen binnendringen, inzichtelijk en invoelbaar. De voorstellingen van George en Eran begeven zich op het snijvlak van geëngageerd toneel en stand-up. Ze zijn onontkoombaar persoonlijk en vertellen ontroerende en geestige verhalen die met een universele zeggingskracht kloppen aan de poorten van de Nederlandse cultuur.

Over Club Classique

Dit avonturiersensemble kom je overal tegen: in de concertzaal, om de hoek in het café, thuis op de buis, zomaar in het wild in een weiland en nu dus in de theaters. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest. 

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn het kloppend hart van Club Classique. Voor elk project zoeken ze naar nieuwe samenwerkingen en thema’s en vinden daar de juiste musici bij. Ze toeren regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land.

Credits, cast & crew

Regie Adbel Daoudi / regie-assistent Iris Vaessen / Spel Adam Kissequel en George Tobal / Viool Myrthe Helder / Cello Leonard Besseling / Film Gijs Besseling / Fotografie Curly and Straight