© Moldybyrd Studio

Anansi de spin - sterker dan Olifant

Vanaf2 Producties i.s.m. Bijlmer Parktheater
Thema's | Slimme kracht & verbeelding
  • ma 2 okt
    10:00 - 10:40
    Theaterzaal

Een poppentheatervoorstelling gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham en Moldybyrd Studio

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant.

Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten.

Een poppentheatervoorstelling gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham en Moldybyrd Studio. Met zijn enthousiaste manier van vertellen van dit oeroude verhaal, wil Iven van Anansi een verhaal maken over en voor iedereen.

Duur: 50 min

Over Vanaf2 Producties

Vanaf2 Producties is het productiehuis van Vanaf2. Ze betrekken jonge enthousiaste makers uit ‘eigen stal’, maar ook nieuwe makers, soms uit onverwachte hoeken. Eerdere voorstellingen die in opdracht van Vanaf2 Producties gemaakt zijn, waren onder andere ‘Fiep heeft haast’ en ‘Robbie & Roef’.

Credits, cast & crew

discipline poppentheater, muziektheater / Groep 1-2 / duur 40 minuten / spel Abke Bruins, Rogier Komproe /  regie Noufri Bachdim / poppen, vormgeving en kostuum Pluck Venema en Annelies Shakison / concept Iven Cudogham / in samenwerking met Bijlmer Parktheater