©Jaap Scheeren

Doe eens lief

Maas Theater en Dans
Thema's | Gevoelens & verbeelding
  • ma 29 jan
    10:00 - 10:45
    Theaterzaal
  • ma 29 jan
    12:30 - 13:10
    Theaterzaal

Liefdeslessen voor de allerkleinsten.

In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Hoe vang je een stip? Wanneer zeg je sorry? Kan je van een monster houden? En hoe dans je als je boosheid in je benen zit? Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan het oefenen in lief zijn.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een boot, een droom, een monster of een eindeloze zee. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waarin ze kunnen verdwijnen.

 

Duur: 50 minuten

Credits, cast & crew

Concept Anne Fé de Boer, Sara Giampaolo / Regie Sara Giampaolo / Spel/dans Anne Fé de Boer, Art Srisayam,  / Live animaties Anne Fé de Boer / Muziek Frans Baudoin / Decor Peter Raaijmakers / Licht Jeroen Melsen / Coaching Moniek Merkx / Met dank aan Dorien Folkers, Joke Meijer