© Zwart Werk / Zindzi Witte

Dit vind jij leuk

BonteHond
Thema's | Authenticiteit & zelfvertrouwen
  • wo 10 apr
    10:00 - 14:00
    Theaterzaal
  • do 11 apr
    10:00 - 11:00
    Theaterzaal

Fantastische stem, maar te veel mimiek? Afgekeurd! De beste moves, maar X-benen? Afgekeurd! Uitgesproken stage performance, maar een doorsnee lichaam? Afgekeurd!

Waarde wordt bepaald door wat anderen van jou vinden. Talent, doorzettingsvermogen en toewijding lijken steeds minder uit te maken. Zolang je maar binnen een mal past, de looks én een uitgebreid netwerk hebt, dan zit je gebakken.

Het leven is een competitie zonder dat je daar zelf grip op hebt. Jij bent die verpletterende recensie, die stoel die niet omdraaide of die fatshaming comment onder je Instagram post. Je bent in of uit, er zit niks tussen in. Voordat je het door hebt ben je al gecanceld, omdat je niet met de laatste trend meegaat. Zelf heb je er niks over te zeggen, te vinden of te kiezen. Daarmee verdwijnt je eigen identiteit in de donkere, holle leegtes van het algoritme.

Dit vind jij leuk is een muzikale voorstelling die schopt tegen dat wat perfect moet zijn. Over authenticiteit, verwachtingen van de maatschappij en het gemaakte leven met boze ondertoon. Maar ook een ode aan het gemiddelde, opgaan in de menigte en snel vergeten worden. Dus dit vind jij leuk!

Duur: 60 minuten

Over BonteHond

Het enige professionele jeugdtheatergezelschap van Flevoland. "Ons theater neemt altijd een loopje met de werkelijkheid en we laten ons niet graag in een hokje plaatsen. Sinds onze ‘geboorte’ in 2005 zijn we flink gegroeid. We spelen van Almere tot Bangalore, in schouwburgen en voetbalkantines, op zomerse festivals en drukke scholen. Daarnaast doen we veel aan educatie. In alles wat we doen roepen we op om ruim en autonoom te denken. Blijf jezelf, laat je niet in een keurslijf persen. Kinderachtig is geen scheldwoord bij BonteHond."

Dit vind jij leuk
© Zwart Werk / Zindzi Witte

Credits, cast & crew

concept Judith Faas / regie Judith Faas en Pieternel Bollmann / tekst Eva Toorop / spel Senja Sargeant, e.a. / muziek Senja Sargeant